Savos sienos padėjo – lietuviai dominavo Baltijos šalių čempionate

Ignalina šį savaitgalį tapo Baltijos šalių čempionato arena. Per 250 pajėgiausių Latvijos, Lietuvos, Estijos, Baltarusijos ir svečių teisėmis iš Sankt Peterburgo orientacininkų varžėsi ilgos ir estafečių varžybose.

Bendroje įskaitoje susigrąžinta lyderių pozicija

Keletą metų iš eilės bendroje įskaitoje tarp Baltijos šalių nugalėjusi Lietuvos ekipa pernai pergalių seriją buvo nutraukusi, kuomet Estijoje vykusiame čempionate liko trečioje pozicijoje. Šiemet jau po pirmosios dienos su 1099 taškais pirmavusi Lietuvos komanda dviejų dienų suminiuose rezultatuose išlaikė savo lyderių poziciją su 1625 taškais. Antrą vietą pagal suminius rezultatus užėmė Latvijos ekipa (1441), o trečią Baltarusijos (1122).

Komandų suminiai rezultatai

Lietuvos vyrų trijulė – pajėgiausia Baltijos šalyse

Dinamiška estafečių trasa Ignalinos apylinkėse esančiame Šeimaties miške vietos ant aukščiausios podiumo pakylos Lietuvos vyrų atstovams lengvai neatidavė. Lietuvių trijulė kartu su Viliumi Aleliūnu, Jonu Vytautu Gvildžiu ir Algirdu Barkevičiumi po pirmo etapo rikiavosi trečioje vietoje, bet įpusėjus varžyboms, perėmė lyderių poziciją. Paskutiniu etapu išbėgęs A. Bartkevičius išlaikė atotrūkį ir finišavo užfiksavęs bendrą komandos rezultatą 1 val. 47 min. 22 sek.

Nuo jų 1 min. 3 sek. artimiausia atsilikusi komanda buvo iš Latvijos: Davisas Dislersas, Janis Tamuzs ir pasaulio čempiono titulą savo trofėjų sąraše turintis Edgars Bertuks. Trečią vietą užėmė taip pat latvių trijulė Andris Jubelis, Andris Kivlenieks, Arturs Paulins (1:50:39 val.).

Lietuvos moterų komanda estafetės rungtyje iškovojo bronzos medalius. Bendru startu išbėgusi Vesta Ambrazaitė 4,7 km trasą įveikė per 36 min. 30 sek. ir estafetę perdavė 4-oje pozicijoje. Inga Kazlauskaitė distancijoje apsilenkė dar vieną varžovę, o Gabija Ražaitytė sugebėjo išlaikyti atotrūkį iki pat finišo – suminis komandos laikas buvo 1 val. 50 min. 10 sek. Lietuvos atstovės aukščiausius podiumo laiptelius užleido orientacininkėms iš Baltarusijos: Kristina Yakubkina, Tatsiana Zhuravleva ir Anastasia Denisova, nuo kurių atsiliko 2 min. 58 sek. Sidabro medalius namo vežasi orientacininkės iš Latvijos (Laura Vike, Liga Valdmane, Sandra Grosberga), kurių suminis rezultatas buvo 1:48:57 val.

Jaunimo komandoms – prizinės vietos

Merginų iki 20-ies metų komanda laimėjo aukso medalius kartu su  Migle Sušinskaite, Judita Traubaite ir Kaste Rutkauskaite. Jų suminis laikas buvo 1 val. 43 min. 36 sek.

Kitos jaunųjų orientacininkų komandos Lietuvai iškovojo bronzos medalius. Tarp vaikinų iki 20-ies metų Lietuvos trijulė kartu su Roku Lipnicku, Kęstučiu Nenartavičiumi ir Simonu Tamošaičiu rezultatų švieslentėje rikiavosi treti, pirmas dvi vietas užleidę Latvijos orientacininkams.

Lietuvos merginų jaunių komanda (Austė Skaisgirytė, Justė Skaisgirytė, Ugnė Liegutė) ir vaikinų komanda (Adomas Časas, Ramojus Lapinskas, Andojas Lapinskas) iki 16 metų laimėjo bronzos medalius.

Rezultatai