Per pasaulio orientavimosi sporto dieną įgyvendink savo renginį!

Kalendoriniuose metuose yra diena, kai pagal kiekybę dviejų Saulės miestų gyventojai (aut. past. Šiauliai turi 1 00 tūkst. gyventojų) visame pasaulyje leidžia savo popietę aktyviai gamtoje su žemėlapiu ir kompasu. Šiemet Tarptautinė orientavimosi sporto federacija kviečia žmones išbandyti įveikti savo orientavimosi sporto trasą ir išlįsti į gamtą gražią gegužės trečiadienio popietę 24 dieną. Renginiai visuose žemynuose vyks Pasaulinės orientavimosi sporto dienos proga. Lietuvoje   ne išimtis, šia proga skelbiamas konkursas visiems norintiems suorganizuoti savo orientavimosi sporto renginį.

Lietuvos orientavimosi sporto federacijos vardu, kviečiame klubus, sporto mokyklas, bendruomenes, trenerius, būrelių vadovus, mokytojus dalyvauti konkurse ir surengti smagų orientavimosi renginį savo mieste, mokykloje ar bendruomenėje.  Lietuvos orientavimosi sporto federacija išrinks 10 įdomiausių projektų, kuriems skirs 100-400 Eur. finansavimą.

Renginio forma, turinys ir vieta priklauso nuo organizatorių išmonės, visos idėjos mums yra priimtinos, tačiau visi renginiai turi tenkinti šiuos kelis reikalavimus:

–          Renginys privalo vykti 2017 m. gegužės 24 d.;

–          Renginys turi būti nemokamas;

–          Renginio metu turi būti naudojamas sportinis orientavimosi žemėlapis;

–          Renginyje turi dalyvauti ne mažiau kaip 100 dalyvių;

–          Renginys turi būti orientuotas į vaikus (daugiau kaip 50 proc. renginio dalyvių turi būti vaikai iki 18 metų amžiaus).

Jei niekada neteko čiupinėti žemėlapio rankose ne bėda. Šią sporto šaką išbandyti galima masiniuose orientavimosi sporto renginiuose, kurie vyksta 8 Lietuvos miestuose kiekvieną antradienį, trečiadienį arba ketvirtadienį. Daugiau informacijos apie šiuos renginius rasite čia.

Pernai pasaulinės orientavimosi sporto dienos metu per 2000 aktyvaus laisvalaikio mėgėjų visoje Lietuvoje išdrįso išbandyti orientavimosi sportą ir įveikti pirmąją savo trasą. Globaliai toks skaičius sudarė vieną procentą visų šios dienos dalyvių visame pasaulyje orientavimosi sporto dienoje dalyvavo penktadalis milijono žmonių iš 79 šalių.

SVARBU: Visi pasaulio orientavimosi sporto dienos konkurso nuostatai