Pasiryžusi ginti čempionės titulą

Rytoj miške tarp Prienų ir Alytaus pajėgiausi orientacininkai rungsis dėl čempiono titulo šalies pirmenybėse labai ilgoje trasoje. Vienintelė tokio ilgio trasa orientavimosi sporto varžybų kalendoriuje šiais metais bus pirmasis Lietuvos čempionato etapas.

Praėjusių metų nugalėtojas tarp vyrų Jonas Vytautas Gvildys, šiemet duos šansą užlipti ant aukščiausio podiumo laiptelio kitiems – pats pirmenybėse nestartuos. Sportininkas bėgti labai ilgos trasos varžybose ir neplanavo, kadangi rengėsi Berlyno pusmaratoniui. Tačiau susitraumavus, teko atšaukti ir šiuos planus. „Toks jau tas sportas, negali žinoti“, – tokią situaciją papasakojo rytoj pati čempionės titulą ginsianti Emilija Teklė Gvildytė.

Du metus iš eilės šioje distancijoje nugalėjusi Kauno „Medeinos“ orientacininkė E. T. Gvildytė prieš naujo sezono startus jaučiasi motyvuota ir į pirmąjį Lietuvos čempionato etapą žiūri rimtai.„Visą žiemą nuosekliai rengiausi, stiprėjau fiziškai, tad dabar toks kaip kontrolinis startas sezono pradžioje“, – sakė sportininkė.

Pernai atletė 18,1 km distanciją su 35 KP įveikė per 2 val. 14 min. 30 sek. su daugiau nei pusvalandžio atotrūkiu nuo artimiausios varžovės. Šiemet moterims trasa bus ne ką trumpesnė – 17,4 km ilgio pagal oro liniją ir su 33 KP. „Tikiuosi prabėgti gerai, jaučiuosi motyvuota. Nesu formoje, bet tokia jau trasa labai ilga, kad greičio nelabai dar reikės, svarbiau tiksliai orientuotis ir palaikyti tempą“, – sakė rungties lyderė E. T. Gvildytė.

Svarbiausia – sezono prioritetai   

Kauno „Medeinos“ atstovė pasakojo, kad šiemet ypač stengiasi dėliotis prioritetinius startus. „Planuoju šiais metais koncentruotis ties šalies pirmenybėmis ir atrankiniais startais, nedalyvauti visur kur papuola. Metų eigoje, kai labai daug varžybų, būna motyvacijos pristingi – pavargsti nuo žemėlapio“, – neslėpė E. T. Gvildytė.

Orientacininkės teigimu, svarbu sezoną pradėti motyvuotai – pati jau ketvirtus metus iš eilės dalyvavo Portugalijos orientavimosi sporto stovykloje. „Labai pakelia norą siekti savo tikslų prieš pat sezoną. Kaip pradėsi, taip ir toliau seksis visus metus“, – savo psichologinę nuostatą atskleidė E. T. Gvildytė, teigusi, kad startais Portugalijoje buvo labai patenkinta.

Varžybų puslapis

Lietuvos OS bėgte čempionatų nuostatai