Kauno „Medeina” – Lietuvos čempionai sprinto estafečių trasoje

Šiauliuose vykstančiame Lietuvos orientavimosi sporto čempionate sekmadienį paaiškėjo stiprausi klubai sprinto estafečių varžybose. Ši rungtis į Pasaulio čempionato programą buvo įtraukta tik prieš dvejus metus, o dėl Lietuvos čempionato medalių šioje rungtyje varžytasi pirmą kartą.

Trijų etapų estafetėse startavo 34 komandos, sudarytos iš moters ir dviejų vyrų. Moterys turėjo įveikti 2,4 km su 18 kontrolinių punktų, o vyrai – 2,5 km su 19 kontrolinių punktų trasą.

Nugalėjo viena iš prieš varžybas favorite laikytų komandų – Kauno „Medeina“, kuriai atstovavo Teklė Emilija Gvildytė, Justas Misiūnas ir Jonas Vytautas Gvildys. Trasoje užtrukę 43 min. 33 sek., čempionai 1 min. aplenkė antroje vietoje likusią Prienų „Šilo“ komandą – Mildą Radzivonaitę, Vytautą Beliūną ir Algirdą Bartkevičių. Bronzos apdovanojimai kiek netikėtai atiteko Krekenavos „Arboro“ klubo atstovams – Vilijai Revaitei, Giedriui Valantinui ir Agniui Čiapui, nuo nugalėtojų atsilikusiems 1 min. 42 sek.

Kitas Lietuvos orientavimosi sporto čempionato etapas vyks birželio 5 d. Gražutės regioniniame parke, kur bus išdalinti medaliai vidutinėje trasoje.

Rezultatai.

Video reportažas: