Skelbiami sezono veteranų lygos rezultatai

Orientacininkų varžybų sezonas gali tęstis itin ilgai. Pusę metų trukusioje Lietuvos veteranų lygoje buvo įtrauktos tik komandinės rungties varžybos, pagal kurias bendroje įskaitoje paaiškėjo ir sezono favoritai atskirose amžiaus grupėse. Iš viso sezono metu nuo balandžio iki spalio pradžios buvo skaičiuojami keturių estafečių rezultatai: Kauno estafetės (balandžio 8 d.), Saulės estafetės (balandžio 15 d.), Lietuvos čempionatas (rugsėjo 2 d.) ir „ADMA“ estafetės (spalio 1 d.).

Po keturių etapų vyrų iki 35 metų grupėje į priekį išsiveržė Alytaus „Dainavos“ orientavimosi sporto klubas (28 tšk.). Vienu tašku sumoje nusileidusi Kauno „Medeinos“ ekipa užima antrą vietą (27 tšk.). Panevėžio „Lėvuo“ rikiuojasi trečioje pozicijoje (25 tšk.). Tai yra daugiausiai konkurencijos turinti grupė, joje varžosi 17 komandų.

Tarp moterų bendraamžės iki 35-erių pirmauja Molėtų rajono „Klajūno“ komanda su 34 taškais. „Lėvuo“ užimą antrąją (29 tšk.), o Vilniaus „Fortūna“ – trečią poziciją (25 tšk.).

Ne ką mažesnė intriga sezono metu buvo ir tarp orientacininkų grupės iki 45 metų. Tarp vyrų po keturių startų pergalę užsitikrino Vilniaus „Perkūno“ komanda, kurie surinko 29 taškus. Sumoje 4 taškais nusileidusi „Medeinos“ ekipa užėmė antrą, o Vilniaus „Devyni“ klubo vyrai buvo treti (24 tšk.).

Vilniaus „Saulė“ tapo lydere tarp moterų užtikrinta suminių taškų persvara (32 tšk.). Stabilumą vilnietėms garantavo nuoseklus dalyvavimas visuose įskaitiniuose lygos etapuose. Vos dvejuose etapuose iš keturių startavusios „Medeinos“ moterys rikiavosi antrojoje pozicijoje (23 tšk.) ir abu kartus buvo pranašesnės už bendroje įskaitoje tapusias vilnietes. Panevėžio „Oriens“ klubo atstovės užėmė trečią vietą (9 tšk).

Orientacininkų iki 55-erių metų grupėje tarp vyrų virė kovos tarp savų. Pirmas dvi vietas užėmė vilniečių „Saulės“ klubo komandos, kurios tarpusavyje rungėsi dėl lyderių pozicijos, o galutinėje rikiuotėje pirmoji nusileido antrajai vos dvejais taškais (32 ir 30 tšk.). Trečiojoje pozicijoje su 28 taškais rikiavosi Alytaus „Dainavos“ orientacininkai. Moterų grupėje pirmąją vietą užima Vilniaus „Devyni“ komanda (32 tšk.), o antrąją taip pat Vilniaus „Labirintas“ (29 tšk.).

Pačių vyriausių orientacininkų grupėje V65 tarp vyrų pagal suminius rezultatus pirmą vietą užima „Dainavos“ komanda (32 tšk.). Tarp moterų pirmoje pozicijoje rikiuojasi Vilniaus rajono „Rudaminos“ klubo atstovės su taip pat 32 taškais.

Nuoroda su Veteranų lygos nuostatais

2017 m. vyrų veteranų lygos rezultatai

2017 m. moterų veteranių lygos rezultatai