Gardine – Europos jaunių, jaunučių čempionato kovos

 

Penktadienį Gardine, Baltarusija prasideda Europos jaunių, jaunučių orientavimosi sporto čempionatas (EYOC2019), kuriame dalyvaus per 400 jaunųjų orientacininkų iš 32 šalių.

Lietuvai šiose varžybose atstovaus Augusts Velde, Rokas Barauskas, Dovydas Kaušakys, Andrius Čereška (visi V18), Ugnė Liegutė, Gabrielė Tirlikaitė, Justė Skaisgirytė, Emilija Levickytė (visos M18), Adomas Časas, Andojas Lapinskas, Tadas Dementavičius, Tautvydas Rimkus (visi V16), Ugnė Skučaitė, Benedikta Deveikytė, Beatričė Karlonaitė, Aistė Dementavičiūtė (visos M16). Komandos vadovės – Aušra Bartkevičienė ir Jolanta Šulčienė.

„Baltarusijoje vyko 2 stovyklos ruošiantis EYOC2019. Pirmoji stovykla vyko praėjusių metų pabaigoje, o antroji – iškart pasibaigus atrankinėms varžyboms, likus maždaug 2 savaitėms iki čempionato, kurioje dalyvavo visi atsirinkę į rinktinę. Ši stovykla buvo paskutinis pasirengimo akcentas: treniravomės panašiose vietovėse, pamatėm, kaip atrodys „žalias“ miškas. Gaila, neturėjome daugiau gerų, kokybiškų žemėlapių treniruotėms. Visgi tiek atrankinės varžybos vyko panašiose vietovėse, tiek atlikome nemažai namų darbų, tad visa komanda yra gerai pasiruošusi ar bent jau žino, kas jų laukia Baltarusijoje.

Ilga trasa vyks „žaliame“, kalnuotame miške. Tai nebus Alpių ar „čekiški“ kalnai su stačiais nesibaigiančiais šlaitais, tai bus „lietuviški“ kalnai, kuriuos mes turime ir namie. Estafetės vyks lygesnėje vietovėje su įvairiu prabėgamumu, įvairiomis reljefo formomis. Iš tiesų vietovės mums palankios, ko nebuvo jau „n“ metų šiose varžybose.

Rinktinėje yra keletas lyderių, kurie yra stiprūs tiek miško distancijose, tiek sprinte. Manau, 5-6 jų gali pakovoti dėl vietų aukštų vietų pirmajame dešimtuke ar dvidešimtuke, bet visgi daugiau tikimės iš estafečių. Keletą metų mums trūko ne tik pasirengimo, bet ir šiek tiek sėkmės, bet tikiu, kad šie metai bus kaip niekad geri“, – prieš čempionato pradžią pasakojo Moksleivių ir jaunimo komiteto pirmininkas Vilius Aleliūnas.

Čempionatas prasidės penktadienį ilgos trasos varžybomis, kurios vyks vos keletas kilometrų nuo Lietuvos-Baltarusijos sienos. Šeštadienį seks estafetės, o sekmadienį – sprintas.

Varžybų programa

Birželio 28 d. – Ilga trasa (startas 10:00)

Birželio 29 d. – Estafetės (startas 10:00)

Birželio 30 d. – Sprintas (startas 9:30)

Starto pradžia nurodyta Lietuvos laiku.

Rezultatai gyvai ir GPS

Varžybas bus galima stebėti gyvai Youtube kanale.

Varžybų tinklapis: eyoc2019.by