Lietuvos čempionate išdalinti pirmieji bendro starto varžybų medalių komplektai istorijoje

Sekmadienį Lietuvos čempionatas tęsėsi bendro starto lenktynėmis Klaipėdos miške. Tokio formato varžybos, kuomet visi dalyviai startuoja kartu, bet turi ne vienoda eilės tvarka įveikti skirtingus ratus atsirado palyginus neseniai. Praėjusiais metais Vilniuje vykusiame pasaulio čempionate ši rungtis pirmą kartą oficialiai įtraukta į pirmenybių programą, o šiemet šioje rungtyje – pirmą kartą išdalinti medalių komplektai Lietuvos čempionate. Pirmi šalies istorijoje auksinės prabos medaliai šioje distancijoje atiteko Ignalinos „Būdakalnio“ atstovui Šarūnui Dmukauskui ir Šiaulių „Sako“ orientacininkei Gabrielei Andrašiūnienei.

Pirmenybėse savo dviračio valdymo įgūdžius pritaikyti orientuojantis išbandė MTB dviračių maratonų taurės sezono įskaitos nugalėtojas Arnoldas Valiauga ir keletas kitų kalnų dviratininkų, kurie nesispecializuoja orientavimosi disciplinoje.

Vyrams reikėjo įveikti 24,2 km distanciją su 43 kontroliniais punktais. Ypač tankus takelių tinklas ir daugybė kontrolinių punktų orientacininkams pateikė tikrą iššūkį. Tačiau vienam iš rungties lyderių Jonui Maišeliui lūžo priekinis permetėjas – varžybos baigėsi anksčiau laiko. Iki pat paskutinės minutės varžybose išaiškėjo su lyderiai: Š. Dmukauskas ir Regimantas Kavaliauskas, kurie išsiaiškino visai finišo tiesiojoje.

„Ilgai važiavome kartu su grupele, punktai sutapo. Galiausiai pavyko pabėgti nuo Igno Ambrazo, Petro Andrašiūno – likome dviese su R. Kavaliausku. Man įsipainiojo šaka į galines žvaigždes, tad žinojau, kad neturėsiu sunkiausios pavaros – finišo sprintui tai apsunkina sąlygas, žinant, kad čia visiška tiesioji. Jaučiau, kad turėsiu finiše persvarą prieš Regimantą, o man tą sėkmingai pavyko išnaudoti“, – po varžybų pasakojo Š. Dmukauskas.

Š. Dmukauskas iš Ignalinos „Būdakalnio“ trasą įveikė per 1 val. 11 min. 45 sek. Nuo jo sekunde atsilikusiam R. Kavaliauskui iš orientavimosi sporto klubo „Telšiai“ atiteko sidabro medalis. Trečią vietą užėmė Šiaulių „Sako“ atstovas P. Andrašiūnas (1:15:56 val.).

Moterų grupėje dėl čempionės titulo vyko arši kova tarp favoričių. Kone visą distanciją pirmavusi Vilniaus „Perkūno“ atstovė Algirda Mickuvienė distancijos pabaigoje padarė orientavimosi klaidą ir į priekį praleido Šiaulių „Sako“ atstovę G. Andrašiūnienę. Finišo liniją „Sako“ orientacininkė kirto pirma – jos nuostabai, mat į finišo koridorių išvažiavo galvojusi, kad konkurentę praleidusi priekyje.

„Buvau įsitikinusi, kad į finišą atvažiuoju antra, tik pasižiūrėjau per petį ar manęs kita konkurentė nesiveja ir labai nespaudžiau. Todėl buvo tikrai didelė nuostaba, kai komentatorius pasakė, kad finišavau pirma“, – po finišo kalbėjo G. Andrašiūnienė.

Nugalėtoja 18,1 km distanciją su 33 kontroliniais punktais įveikė per 1 val. 8 min. 1 sek. Sidabro medalis atiteko A. Mickuvienei, kuri grįžo 23 sek. po lyderės. Trečią vietą užėmė taip pat Vilniaus „Perkūno“ atstovė Patricija Babrauskaitė (1:13:01 min.).

Rezultatai