Aušrinė Kutkaitė ir Gabija Ražaitytė startuos Pasaulio čempionato finale

✅ Škotijoje 🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿 prasidėjusiame Pasaulio čempionate šiandien ryte įvyko sprinto kvalifikacijos varžybos. Sportininkai buvo suskirstyti į tris pogrupius iš kurių į finalą pateko po 15 greičiausių.

🇱🇹 Lietuvai po pietų vykstančiose finalinėse varžybose astovaus dvi sportininkės – Aušrinė Kutkaitė bei Gabija Ražaitytė.

🇱🇹 Lietuvos komandos rezultatai:

Vyrai

1 pogrupis – Rimvydas Alminas, 32 vt. +2.49

2 pogrupis – Kevinas Olišauskis, 23 vt. +1.38

3 pogrupis – Vilius Aleliūnas, 16 vt. +1.12

Moterys

1 pogrupis – Aušrinė Kutkaitė, 12 vt. +1.29

2 pogrupis – Gabija Ražaitytė, 15 vt. +1.43

3 pogrupis – Teklė Emilija Gvildytė, 21 vt. +2.30

„Sekėsi visai gerai. Planas buvo kontroliuoti situaciją ir nedaryti didelių klaidų. Tai tiesiog sustodavau, jeigu reikia. Galvojau, kad geriau prarasti kelias ekstra sekundes, negu padaryti klaidą. Finale tikiuosi, jog padarysiu, ką galiu ir išvengsiu didelių klaidų”, – po kvalifikacijos savo pasirodymą komentavo Aušrinė Kutkaitė.

„Galėjo būti ir geriau, gal sėkminga diena šiandien. Į finalą patekau paskutiniu numeriu ir esu nepatenkinta, jog padariau klaidą į paskutinį punktą. Trasoje sekėsi neblogai, nes startavau kartu su Tove Alexanderson ir trasos viduryje dar buvome kartu. Žinojau, jog trasos pradžia įveikta gerai. Ilgą praėjimą pasirinkau turbūt irgi gerai. Iki galo stengiausi padaryti viską teisingai, bet šiek tiek nepavyko. Tikiuosi, jog turėsiu galimybę pasitaisyti”, po kvalifikacijos įspūdžiais dalinosi Gabija Ražaitytė.

⌨️ Rezultatai – https://results.woc2024.org/live/followfull.php…

⌨️ Tarpiniai – http://obasen.orientering.se/winsplits/online/en/default.asp?page=table&databaseId=98932&categoryId=0&ct=true