Lietuvos orientavimosi sporto kalnų dviračiais rinktinė Pasaulio OSKD taurės etapo nugalėtoja

Lietuvos orientavimosi sporto kalnų dviračiais rinktinė įspūdingu pasirodymu baigė Pasaulio orientavimosi sporto kalnų dviračiais taurės etapą Latvijoje.

Paskutiniąją varžybų dieną vykusiose mišriose estafetėse Lietuvos komanda, Gabrielė Andrašiūnienė, Jonas Maišelis, Ignas Ambrazas, trijų etapų varžybas įveikė per 2 val. 17 min. 41 sek. ir 2 min. 55 sek. aplenkė artimiausius varžovus iš Italijos bei tapo nugalėtojais. Lietuvos sportininkai nuo varžybų pradžios demonstravo stabilumą ir tai pavyko išlaikyti iki pat pergalingo finišo. Pirmajame Pasaulio taurės etape Lenkijoje šiai komandai teko tenkintis ketvirta vieta.

„Trasoje sekėsi tikrai neblogai, stengiausi važiuoti saugiais variantais, nerizikuoti ir išvengti klaidų. Trasos viduryje prasidėjo didelis skaidymas, ir nebemačiau varžovių , tad buvo kiek nejauku ar renkuosi gerus variantus. Vis dėlto parodomajame punke gavau informaciją, kad atsilikinėju tik 1 min nuo lyderių, tad supratau, kad švariai pabaigus trasą, tikrai perduosiu estafetę geroje pozicijoje. Pavyko išlaikyti fokusą iki finišo ir dar prisitraukti priekyje važiuojančias komandas, tad savo trasos įveikimą vertinu tikrai gerai.” – po finišo komentavo Gabrielė Andrašiūnienė, kuris startavo pirmoji.

„Išvažiau į trasą su Švedijos bei Italijos sportininkais. Žinojau, kad priekyje yra tik komandos, kurių paskutiniai etapai yra moterys, tai realiai išvažiavom pirmi. Į pirmą punktą asfaltu važiavom visi kartu. Prieš posukį į mišką įsiveržiau į priekį ir nebesidairiau atgal. Važiavau savo varžybas, nekreipdamas dėmesio į tai kas vyksta aplinkui. Kelis kartus prasilenkiau su švedu, lenku ir italu. Mačiau, kad jie nevažiuoja kartu, nes skirtingas skaidymas. Į parodomąjį punktą atvažiavau pirmas. Toliau reikėjo užtikrintai pravažiuoti vietą, kuri ilgoje trasoje man sunkiai suprantama buvo. Padariau vieną klaidelė ir pasirinkau ne optimaliausią variantą. Į prieš paskutinį punktą pasirinkau apvažiuoti greitais keliais, kas pasiteisino ir taip išvengiau galimų klaidų. Ignui estafetę perdaviau su 44 sekundžių persvara prieš Italų komandą ir kažkiek minučių prieš visas likusias. Pasirodoymą vertinu gerai. Tikėjau, kad Ignas grįš pirmas.” – po finišo džiaugėsi Jonas Maišelis estafetę įveikęs antrasis.

„Išvažiuojant į trasą žinojau, kad turiu nemažą tarpą iki varžovų, išskyrus Italijos komandą. Pirmoje trasos dalyje sekėsi visai gerai, pavyko išlaikyti aukštą tempą, tačiau neišvengiau vienos klaidos, kuri kainavo man beveik 1 minutę. Važiuojant pro parodomąjį punktą gavau informaciją, kad tarpas tarp varžovų nesumažėjęs, o italų atstovas tai pat jau nebuvo šalia, todėl išvažiuojant į paskutinę dalį žinojau, kad reikia ją įveikti sklandžiai ir be rizikos. Tai pavyko padaryti ir grįžti pirmam. Manau, kad įveikiau trasą gerai, tačiau pagrindinis darbas pergalės link šiose varžybose buvo padarytas jau pirmuose etapuose.” – komandos draugų darbu po finišo džiaugėsi Lietuvos komandai pergalę atnešęs Ignas Ambrazas.

Antroji Lietuvos komanda, Algirda Mickuvienė, Jonas Vytautas Gvildys bei Julius Juodišius trasą įveikė per 2 val. 29 min. 14 sek. ir užėmė 12 vietą, o trečioji komanda, Karolina Mikcevičiūtė Juodišienė, Rokas Mickevičius bei Emilis Petkevičius trasoje užtrukę 2 val. 43 min. 2 sek. buvo 22-antri.

Rezultatai – https://eventor.orienteering.org/Events/ResultList?eventId=8087&groupBy=EventClass

GPS – https://sportrec.eu/gps/mtbo-wcup-2024-relay

Rugsėjo mėnesį Lietuvos orientavimosi sporto kalnų dviračiais rinktinės laukia Pasaulio orientavimosi sporto kalnų dviračiais čempionatas Bulgarijoje, o 2025 metų gegužės mėnesį Europos čempionatas vyks Vilniuje.

Sveikinimai sportininkams bei treneriams!

Nuotr. Agris Veckalniņš