Ignalinoje iškilmingai atidarytas Europos orientavimosi sporto kalnų dviračiais čempionatas

Pačiame Ignalinos miesto centre, Laisvės aikštėje, žygiuoja du šimtai sportininkų, pasipuošę paradine uniforma su savo šalies atributika ir vėliava. Tai oficialios Europos orientavimosi sporto kalnų dviračiais čempionato atidarymo ceremonijos startas. 200 sportininkų iš 18 šalių varžysis dėl Senojo žemyno čempionato medalių skirtingose distancijose iki pat sekmadienio.

Savo pasirodymą jau pradėjo jaunimo ir jaunių grupių sportininkai. Pirmąją varžybų dieną laukė vidutinė distancija, kurioje arti apdovanojimų pakylos jaunimo iki 20 metų grupėje buvo Nojus Lukošius, užėmęs 5-ą vietą.

11,9 km distanciją su 19 kontrolinių punktų lietuvis įveikė per 43 min. 21 sek., Lukošiui pritrūko pusės minutės iki bronzos medalio. Šios prabos medalį iškovojo švedas Sverre Rojgardas.

„Varžybos labai patiko, trasa smagi. Gaila, kad iki medalio tiek nedaug trūko bet sprinte visko gali būti. Čia labai svarbus orientavimosi faktorius, nes tikrai yra kur pasiklysti. Bet rezultatas sako savo, 5 vieta visai neblogai. Jaučiasi, kad namų sienos padeda, jaučiuosi drąsiau savo miškuose jis turi savo specifiką, lyginant su kitų šalių“, – po finišo sakė N. Lukošius.

Sidabras tarp vaikinų atiteko prancūzui Timothy Blotui, o čempionu tapo ir praėjusiame čempionate triumfavęs austras Hannes Hnilica.

Jaunių iki 17 metų grupėje Mykolas Šliuželis 8,8 km distanciją su 15 kontrolinių punktų įveikė per 34 min. 21 sek. ir apie 4 min. nusileido lyderiui suomiui Eemiliui Koskinenui. Tarp merginų iki 17 metų tarp lietuvių geriausiai sekėsi Vytenei Puišytei, užėmusiai 16-ą vietą.  

Pirmąją varžybų dieną varžėsi tik jaunimo ir jaunių grupių atstovai. Penktadienį čempionatas prasidės ir elito sportininkams – pačiame Ignalinos miesto centre vyks sprinto varžybos. Trasos drieksis ne tik pačiame Ignalinos miesto centre, bet ir greta esančiame miške.

Rezultatai