Europos orientavimosi sporto čempionate Lietuvos moterų komanda buvo 13-ta

Indrė Valaitė

Šveicarijoje šeštadienį Europos orientavimosi sporto čempionatas tęsėsi komandinės estafetės rungtimi. Tarp pajėgiausių Senojo žemyno orientacininkų varžėsi ir Lietuvos moterų bei vyrų komandos. Indrė Valaitė, Teklė Emilija Gvildytė ir Gabija Ražaitytė – moterų trijulė, kuri užėmė 13-tą poziciją tarp pajėgiausių Europos šalių.

Lietuvos moterų trijulė užfiksavo suminį 1 val. 34 min. 1 sek. rezultatą. Čempionių titulą iškovojo šveicarių trijulė. Judith Wyder, Elena Roos ir Julia Gross praktiškai visą distanciją buvo įsiveržusios į priekį ir užtikrintai išlaikė lyderių pozicijas iki finišo – suminis jų laikas buvo 1 val. 45 min. 56 sek. Antroji finišą pasiekė kitos šveicarių komandos atstovė, tačiau į medalius pretenduoti gali tik viena nacionalinė komanda. Todėl sidabro medaliai atiteko Švedijos sportininkėms: Linai Strand, Sara Hagstrom ir Karolinai Ohlsson.

Trečią vietą iškovojo Danijos komanda savo paskutiniu etapu bėgusios komandos narės dėka Maja Alm, kuri išstartavo vos aštuntoje pozicijoje, tačiau sugebėjo apsilenkti varžoves ir išplėšti bronzos medalius sau ir komandos narėms Cecilie Friberg Klysner ir Ida Bobach.

Iš viso moterų grupėje startavo 31 komanda.

Lietuvos vyrų trejetas bendroje šalių įskaitoje užėmė 19-tą vietą. Vilius Aleliūnas, Jonas Vytautas Gvildys ir Algirdas Bartkevičius estafetės rungtyje užfiksavo 2 val. 16 min. 11 sek.

Vyrų grupėje įtempta kova vyko nuo pat varžybų pradžios. Iš pirmojo etapo grįžo 10-ies komandų atstovai 21-os sekundės tarpe. Norvegas Magne Daehli antrame etape grįžo pirmas, o jam įkandin bėgo dar su šveicarai. Paskutiniame etape norvegui Olavui Lundanes‘ui teko kovoti finišo tiesiojoje kartu su šveicaru Danieliu Hubmannu. Tačiau etapo pabaigoje sėkmingesnį variantą į kontrolinį punktą pasirinko norvegas O. Lundanes, tad jis kartu su savo komandos nariais M. Daehli ir Eskil Kinneberg iškovojo aukso medalius. Sidabro komplektas atiteko šveicarams D. Hubmannui, Matthias Kyburzui ir Florianui Howaldui. Bronzą iškovojo Prancūzijos trijulė Fredericas Tranchandas, Lucas Basset ir Nicolas Rio.

Vyrų grupėje dėl čempionų titulo kovojo 36 komandos.

Iš viso čempionate dalyvauja 305 sportininkai iš 33 šalių. Rytoj Europos čempionatas pasibaigs ilgosios distancijos rungtimi.