Pasaulio orientavimosi sporto slidėmis čempionate G. Andrašiūnienė – 22-a

Tolimajame Rusijos Sibiro regione – Krasnojarske – moterų asmeninėmis vidutinės trasos lenktynėmis tęsiasi pasaulio orientavimosi sporto slidėmis čempionatas. Lietuvos rinktinės narė Gabrielė Andrašiūnienė 8,7 km distanciją pagal oro liniją su 21 kontroliniu punktu įveikė per 39 min. 54 sek. ir bendroje rikiuotėje užėmė 22-ą vietą.

Ypač sudėtinga trasa orientavimosi atžvilgiu vedė ir per vakarykščio sprinto vietovę, bet tai atletams menkai padėjo orientuotis greičiau. „Trasa vedė iš kitos pusės. Todėl kai tankus takelių tinklas, pro tas pačias vietas greitai slystant nelabai ką ir atsimeni“, – pasakojo G. Andrašiūnienė.

Lietuvos rinktinės narė pasakojo, kad prieš parodomąjį punktą dar šliuožė kartu su tomis, kurias pavijo. Tačiau paskutiniuose punktuose link finišo konkurentės sugebėjo įveikti deficitą ir atsilošė prieš lietuvę. „Trasos pabaigoje buvo jau labai fiziškai sunku, o ypač daug jėgų pareikalavo varžybų gale buvusi ilga 500 metrų įkalnė su 10 procentų statumu“, – sakė G. Andrašiūnienė, pridūrusi, kad slydimą pasunkino ir oro pokyčiai – miške kai kur buvo visiškai plikas ledas.

Medalininkių trejetukas buvo lygiai toks pats, kaip ir sprinto rungtyje. Švedė Tove Alexandersson distanciją įveikė per 32 min. 9 sek. ir laimėjo daugiau nei pusantros minutės atotrūkiu nuo artimiausios varžovės. Antrą vietą iškovojo čempionato šeimininkų atstovė rusė Polina Frolova, o bronzos medalį 2 min. 7 sek. nuo lyderės atsilikusi suomė Salla Koskela.

Rytoj čempionatas tęsis vyrų asmeninėmis vidutinės trasos lenktynėmis. Varžybose dalyvaus trys Lietuvos atstovai: Nerijus Šulčys, Vitalijus Petrulis ir Andrejus Gerasimovas.