Europos suaugusiųjų čempionatas prasidės sprinto rungtimi

Antradienį Suomijoje, Imatra miestelyje, greita sprinto rungtimi prasidės Europos suaugusiųjų orientavimosi sporto slidėmis čempionatas. Varžybų centras įsikūręs moderniame Ukoniemi biatlono centre, kur bus ir rytojaus varžybų finišas. Trasos drieksis įvairaus pobūdžio vietovėse – pradedant nuo stačių trumpų įkalnių, baigiant atvirais golfo laukais: „Vietovė pakankamai lietuviška – didelių kalnų nėra. Retas gražus suomiškas miškas”, – trumpai pasakė komandos lyderė Gabrielė Andrašiūnienė.

Čempionate dalyvaus 64 vyrai ir 41 moterys iš 17 senojo žemyno šalių. Mūsų šaliai atstovaus 3 vyrų komanda: Nerijus Šulčys, Vitalijus Petrulis ir Andrejus Gerasimovas. Su pajėgiausiomis Europos moterimis šįmet varžysis viena Lietuvos sportininkė – G. Andrašiūnienė.

Kartu su suaugusiais Europos čempionate varžysis jauniai, o sportininkams iki 20-ties metų bus pasaulio jaunimo čempionatas – pirmas startas jų laukia trečiadienį. Pasaulio jaunimo čempionate startuos po du Lietuvos atstovus tiek merginų, tiek vaikinų grupėse: Rokas Vaitkus ir Ignas Ambrazas, Miglė Sušinskaitė ir Karolina Sakalauskaitė. Europos jaunių čempionate Lietuvai atstovaus Adomas Repšys, Kasparas Šulčys, Judita Traubaitė ir Justė Umbrasaitė.

Šiandien vyko oficiali treniruotė su žemėlapiais. Pasak G. Andrašiūnienės, staigus temperatūros pokytis yra nemalonus – termometro stulpelis rodo apie 15 laipsnių šalčio. Taip pat, sunku susidaryti įspūdį apie varžybinę vietovę – modelio žemėlapyje buvo vos kelios vėžės: „Sprendžiant iš modelio žemėlapio, trasose turėtų būti vien tik plačios vėžės ir mažas takelių tinklas, bet žinant suomius – gali būti visiškai atvirkščiai. Visi punktai tankiame vėžių tinkle, o plačios vėžės tik starte-finiše”.

Orientavimosi sporto slidėmis komiteto pirmininkės G. Andrašiūnienės teigimu, pastaruoju metu pasirengimui trugdė oro sąlygos: „Paskutinę savaitę buvo kiek komplikuota su treniruotėm – tiek kiek pavyko ant ledo prasislysti. Nebuvo galima pavažinėt su žemėlapiais, jaučiasi tas trūkumas”.

Savaitę truksiančiame čempionate dalyviai varžysis sprinto, sprinto estafetės, ilgos, vidutinės trasos ir estafečių rungtyse.

Varžybų puslapis