Orientavimosi sportas atkeliauja į mokyklas: projektas įtrauks moksleivius visoje Lietuvoje

Lietuvos orientavimosi sporto visuomenė pradeda naują iniciatyvą, skirtą moksleiviams ir jų bendruomenėms supažindinti su orientavimosi sportu. Šiame projekte kviečiame dalyvauti mokyklas iš Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių ir Panevėžio miestų, kurios varžysis tarpusavyje, siekdamos surinkti kuo daugiau kontrolinių punktų ir įveikti orientavimosi sporto trasas.

Projekto renginiai vyks nuo šių metų spalio iki kitų metų gegužės mėnesio, pagrindiniuose Lietuvos miestuose – Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose bei Panevėžyje. Kiekviename mieste bus organizuojami specialūs orientavimosi sporto renginiai, kurių metu moksleiviai turės galimybę įveikti skirtingas orientavimosi sporto trasas, naudodamiesi „Omaps“ mobiliąja aplikacija. Ši inovatyvi platforma leis dalyviams realiuoju laiku sekti savo progresą bei rasti kontrolinius punktus, išsibarsčiusius įvairiose vietovėse.

Orientavimosi sporto visuomenės iniciatyva kviečia įsitraukti visą mokyklos bendruomenę – ne tik moksleivius, bet ir mokytojus, šeimos narius bei draugus. Kiekvienas gali prisidėti prie mokyklos komandos ir padėti siekti kuo geresnių rezultatų trasoje. Tikimės, jog toks įtraukimas skatins bendruomenės bendradarbiavimą, padės suburti komandą, kurioje jausmas „visi kartu“ bus dar stipresnis.

Projekto esmė – skatinti aktyvų gyvenimo būdą ir komandinį darbą, o dalyviai turės galimybę ne tik tobulinti savo navigacijos įgūdžius, bet ir įtraukti artimuosius į smagų, judrų ir azartišką procesą. Naudodamiesi „Omaps“ aplikacija, jie galės lengvai rasti kontrolinius punktus ir varžytis dėl kuo geresnio komandinio rezultato.

Lietuvos orientavimosi sporto federacijos vykdantysis direktorius pabrėžia, kad šis projektas yra puiki galimybė ne tik moksleiviams, bet ir jų šeimoms bei mokyklų darbuotojams išbandyti orientavimosi sportą. „Orientavimosi sportas yra puiki veikla visai bendruomenei, skatinanti fizinį aktyvumą, strateginį mąstymą ir komandinį darbą. Kviečiame visus dalyvauti ir kartu atrasti orientavimosi sporto grožį,“ – sako daugkartinis Lietuvos orientavimosi sporto čempionas bei Lietuvos orientavimosi sporto federacijos vykdantysis direktorius Vilius Aleliūnas.

Daugiau informacijos apie projektą galite sužinoti adresu: https://omaps.lt/