Gabrielė Andrašiūnienė ir Daumantas Kiela Pasaulio čempionate Bulgarijoje iškovojo penktąsias vietas

Šiandien Bulgarijoje tęsėsi Pasaulio orientavimosi sporto kalnų dviračiais čempionatas, kur sportininkai varžėsi ilgojoje trasoje.

Ir vėl puikiai pasirodė Gabrielė Andrašiūnienė, kuri moterų elito grupėje 30.3 km trasą su 17 kontrolinių punktų įveikė per 1 val. 51 min. 39 sek. ir užėmė penktąją vietą. Algirda Mickuvienė taip pat pademonstravo aukštą rezultatą, trasą numynusi per 1 val. 52 min. 5 sek. bei iškovodama 7-ąją vietą. Čempione tapo Nikoline Splittorf iš Danijos, sidabro medalis atiteko Martinai Tichovskajai iš Čekijos, o bronzos – Camillai Soegaard taip pat iš Danijos.

Vyrų elito grupėje 37.6 km trasą su 21 punktu Jonas Maišelis įveikė per 1 val. 49 min. 2 sek. bei iškovojo 8-ąją vietą. Jonas Vytautas Gvildys liko 25-tas, o Ignas Ambrazas 39-tas. Aukso medalis atiteko Vojtech Liudvik iš Čekijos, sidabro – Andreas Waldmann iš Austrijos bei bronzos – Morten Oernhagen Joergensen iš Danijos.

Jaunimo vaikinų grupėje puikų rezultatą užfiksavo Daumantas Kiela, kuris 27.5 km trasą numynė per 1 val. 28 min. 29 sek. bei užėmė penktąją vietą. Nojus Lukošius liko 18-tas, o Arnas Sausaitis trasos nebaigė.

Rezultatai, GPS, TV – https://orienteering.sport/event/cx80-world-mtb-orienteering-championships-2024/relay/