Gabrielė Andrašiūnienė tapo Pasaulio čempione, o Ignas Ambrazas iškovojo bronzos medalį!

🥇 Gabrielė Andrašiūnienė – Pasaulio čempionė!
🥉 Ignas Ambrazas – bronzos medalis!

🇧🇬 Bulgarijoje vykstančiame Pasaulio orientavimosi sporto kalnų dviračiais čempionate Gabrielė Andrašiūnienė šiandien iškovojo trečiąjį medalį. Pirmadienį sprinto trasoje sportininkė užėmė trečiąją vietą, vakar vykusioje bendro starto trasoje – antrąją, o šiandien vidutinėje trasoje tapo Pasaulio čempione!

Gabrielė Andrašiūnienė 14.2 km trasą su 21 kontroliniu punktu įveikė per 39 min. 42 sek. bei 30 sek. aplenkė antroje vietoje likusią Čekijos sportininkę Valerie Kamererova. Bronzos medalis atiteko Ruskai Saarelai iš Suomijos. Algirda Mickuvienė užėmė 12-ąją vietą.

“Trasą pradėjau atsargiai, nes pradžia buvo labai paini, o vėliau kai prasidėjo ilgesni praėjimai, reikėjo tik teisingai išsirinkti kelius ir maksimaliai greit važiuoti. Iki pat galo važiavau švariai, gale tik ant prastų keliukų padariau 30 sekundžių klaidą, bet likusią trasą įveikiau gerai. Tapti Pasaulio čempione jausmas keistas, vis dar nesitiki. Bet šį kartą jaučiuos nusipelniusi, nes įdėjau tikrai labai daug darbo ir jis pagaliau atsipirko”, – po finišo sėkme vis dar negalėjo patikėti Gabrielė Andrašiūnienė.

Vyrų grupėje Ignas Ambrazas 19.1 km trasą su 21 kontroliniu punktu įveikė per 43 min. 17 sek. bei iškovojo trečiąją vietą. Nugalėtoju tapusiam Čekijos sportininkui Krystof Bogar Lietuvos atstovas nusileido 38 sek. Antrąją vietą užėmė Andre Haga iš Suomijos. Jonas Vytautas Gvildys liko 16-tas, o Jonas Maišelis – 18-tas.

“Trasoje padariau kelias klaidas maždaug po 30 sekundžių. Pirmoji klaida buvo jau prie pirmo punkto, tad šiek tiek reikėjo atgauti užtikrintumą. Visgi stengiausi išlaikyti tolygų greitį ir išvengti tolimesnių klaidų, ir panašu, kad tai pavyko. Antroji klaida įvyko dėl ant žemėlapio nepažymėto kelio, į kurį pasukau, todėl teko kirsti per mišką. Čempionato lūkesčiai išsipildė, tačiau pirmosiomis dienomis norėjosi geresnio rezultato. Manau, kad tokiose vietovėse dar nemoku važiuoti greitai ir priimti tiek daug rizikos. Vis dėlto čempionatas dar nesibaigė – priešakyje turime dvi distancijas, kuriose taip pat kovosime dėl aukščiausių pozicijų”, – po finišo mintimis dalinos Ignas Ambrazas.

⌨ Rezultatai – https://oresults.eu/events/1271?class=Women