Pasaulio orientavimosi sporto kalnų dviračiais čempionate Jonas Maišelis iškovojo sidabro, o Gabrielė Andrašiūnienė bronzos medalius

Pirmadienį Bulgarijoje prasidėjo Pasaulio orientavimosi sporto kalnų dviračiais čempionatas, kurį Lietuvos orientavimosi sporto kalnų dviračiais rinktinė pradėjo įspūdingai, iškovodama net du medalius.

Puikiai pasirodė tituluočiausia Lietuvos orientacininkė Gabrielė Andrašiūnienė, kuri moterų grupėje, sprinto  trasose, parodė vienodą laiką kartu su Nikoline Splittorff iš Danijos bei  iškovojo bronzos medalius.  9.3 km trasą su 16 kontrolinių punktų lietuvaitė įveikė per 21 min. 46 sek. ir  tik 12 sek. nusileido čempione tapusiai Suomijos sportininkei Ruskai Saarelai. Sidabro medalį laimėjo Čekijos sportininkė Martina Tichovska. Verta paminėti, kad stovyklos metu prieš mėnesį G.Andrašiūnienė susilaužė ranką, tačiau tai nesutrukdė pasiekti puikaus rezultato.

“Dar vienas medalis į Pasaulio čempionatų kolekciją. Šiek tiek netikėtai, bet labai smagu, nes sprinto trasa nėra mano stipriausia pusė. Gera čempionato pradžia nuteikia optimistiškai, lieka išlaikyti gerą sportinę formą visą savaitę ir galbūt dar pavyks nudžiuginti ne vienu medaliu”, – po finišo savo pasirodymą komentavo bronzos medalį laimėjusi G.Andrašiūnienė.

Pirmą asmeninį medalį savo karjeroje Pasaulio čempionate iškovojo Jonas Maišelis, kuris vyrų elito grupėje užėmė antrąją vietą. 10.8 km trasą su 17 kontrolinių punktų J.Maišelis įveikė per 20 min. 36 sek. ir tik 12 sek. nusileido aukso medalio laimėtojui iš Čekijos Jan Hasek. Bronzos medalu džiaugėsi kitas Čekijos sportininkas Vojtech Ludvik.

“Galėjau laimėti. Įspūdžiai geri, džiaugiuosi laimėtu medaliu. Tai buvo mano trasa, jau prieš du metus žinojau, kur vyks varžybos ir tikėjausi, kad galiu parodyti gerą rezultatą”, – po sprinto varžybų pasiektu rezultatu džiaugėsi pirmąjį asmeninį medalį savo karjeroje iškovojęs J.Maišelis.

Šiandien Pasaulio orientavimosi sporto kalnų dviračiais čempionatas tęsiasi bendro starto varžybomis, o per visą savaitę Lietuvos rinktinės sportininkų dar laukia 4 medalių varžybos.

⌨ Rezultatai – https://oresults.eu/events/1259?class=WOMEN