Pasaulio čempionate mišrių sprinto estafečių varžybose Lietuvos komanda užėmė 18-ąją vietą

🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿 Škotijoje vykstančiame Pasaulio čempionate šiandien išdalintas dar vienas medalių komplektas. Šiandien sportininkai varžėsi mišrių sprinto estafečių varžybose, kurios vyko Edinburgo pakraštyje esačnioje universiteto teritorijoje.

🇱🇹 Lietuvos komanda (Gabija Ražaitytė, Vilius Aleliūnas, Kevinas Olišauskis, Aušrinė Kutkaitė) startavusi 9-uoju numeriu finišo liniją pasiekė per 1 val. 5 min. 28 sek. bei užėmė 18-ąją vietą. Čempionais tapusiai Šveicarijos komandai Lietuviai pralaimėjo 6 min. 44 sek.Iš viso startavo 34 komandos.

„Manau, kad visai neblogai, trasos pradžioje gerai judėjau su greitomis panelėmis ir viską spėjau sekti bei vykdyti praėjimus užtikrintai. Ilgą praėjimą pasirinkau prastą, po kurio pirmas traukinys buvo priekyje. Viduryje trasos turėjau skaidymą, kuomet visos konkurentės bėgo kitur, bet situacija kontroliavau. Į 15 kontrolinį punktą padariau mažą klaidelę, kuri kainavo 10-15 sek. Toliau reikėjo fizinių jėgų, bet pavyko pakovoti iki galo. Pagal šiandienos galimybes manau, kiek galėjau tiek padariau”, – po finišo įspūdžiais dalinosi pirmuoju etapu bėgusi Gabija Ražaitytė.

„Nuotaika prastoka, nes prasta pozicija. Trasoje sekėsi neblogai, didelių klaidų pavyko išvengti. Į antrą kontrolinį punktą pasirinkau įdomesnį variantą per nykstantį takelį, bet manau, ten buvo neblogai, nes išvengiau smulkmės. Prieš pat pabaigą padariau vieną 10-15 sek. klaidelę, nes nepamačiau reikiamo praėjimo. Kadangi išbėgau šiek tiek atsilikęs, tai trūko konkurentų aplink, kurie palaikytų greitį”, – po finišo karštais komentarais dalinosi antruoju etapu bėgęs rinktinės veteranas Vilius Aleliūnas. (Vilius pasirinko blogą variantą į ilgą praėjimą, kuris kainavao galimybę „peršokti į kitą traukinį” – aut. pastaba).

„Trasoje sekėsi prastai, nenoriu apgaudinėti nei savęs, nei žiūrovų. Pasirodžiau, mano asmenine nuomone, labai prastai. Trūksta pasiruošimo su žemėlapiu, tad čia galiu kaltinti tik save. Negalima atvykti į Pasaulio čempionatą nebėgiojant su sprinto žemėlapiu ir tikėtis gero rezultato. Reikia daryti specifinius darbus, tuomet ir rezultatai galbūt bus geri. Labai prastai jaučiuosi dėl savo tokio pasirodymo ir tikiuosi, jog ir toliau mus palaikysite”, – po finišo liūdnomis mintimis dalinosi trečiuoju etapu, bėgęs Kevinas Olišauskis.

„Savo pasirodymą vertinu visai gerai. Pradžioje stengiausi pradėti užtikrintai, bet gal kiek per lėtai. Tuomet pavijo Latvijos komandos atstovė Sandra Grosberg ir didžiąją trasos dalį bėgome su ja. Vėliau turėjome skaidymą ir tuomet bėgau pati. Padariau vieną klaidą prie žiūrovų punkto, nes negalėjau įžiurėti, kur ten galima prabėgti. Bet šiaip tai visai gerai, visai patenkinta, tikiuosi, kad bent kažkiek pozicijų pakėliau komandą”, – po finišo savo pasirodymą pozityviai vertino ketvirtuoju etapu bėgusi Aušrinė Kutkaitė.

⌨ Rezultatai – https://results.woc2024.org/live/followfull.php?comp=10039#Mixed-1

📌 GPS 1 etapas – https://events.loggator.com/WOC2024SR1

📌 GPS 2 etapas – https://events.loggator.com/WOC2024SR2

📌 GPS 3 etapas – https://events.loggator.com/WOC2024SR3

📌 GPS 4 etapas – https://events.loggator.com/WOC2024SR4

➡️ Rytoj sportininkų laukia poilsio diena, o antradienį Pasaulio čempionatas baigsis eliminavimo sprinto varžybomis.

Nuotr. IOF / Kristina Lindgren ir orienteering.lt