Aušrinė Kutkaitė Pasaulio orientavimosi sporto bėgte čempionate iškovojo 26-ąją vietą

🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿 Škotijoje vykstančiame Pasaulio orientavimosi sporto bėgte čempionate baigėsi pirmoji varžybų diena. Dinamiškoje bei itin sudėtingoje sprinto trasoje Edinburgo senamiestyje buvo išdalinti medaliai sprinto trasoje.

✅ Moterų elito grupėje Aušrinė Kutkaitė 3.8 km trasą įveikė per 18 min. 22 sek. bei iškovojo 26-ąją vietą. Čempione tapusiai Švedijos sportininkei Tovei Aleksandersson Lietuvos sportininkė nusileido 2 min. 8 sek. Gabija Ražaitytė trasą įveikė per 18 min. 52 sek. bei užėmė 32-ąją vietą.

„Sekėsi ganėtinai gerai pagalvojus apie tai po finišo. Trasa buvo labai paini, labai daug kartų buvau sustojusi, nes ne tik, kad gatvelės buvo siauros, bet ir organizatoriai pridėjo visokių tvorų, daug žmonių, turistų, viskas labai neaišku. Reikėjo stabtelėti ir skaityti žemėlapį, kad tikrai žinočiau, kur reikia bėgti. Pavyko išvengti didesnių klaidų bei pavyko pasirinkti beveik visus geriausius variantus”, – po trasos savo mintimis dalinosi Aušrinė Kutkaitė.

„Keistas jausmas, pasirodymą vertinu vidutiniškai. Trasa buvo labai įdomi. Keista, jog į kai kuriuos kontrolinius punktus reikėjo apsisukti ir bėgti atgal arba bėgti dideliais ratais aplinkui. Gale nukritau, bet tai įtakos neturėjo. Netoli finišo teko ilgai paieškoti vieno varianto, nes niekaip negalėjau rasti, kur galima prabėgti. Įvykdyti praėjimus sekėsi neblogai, bet nebuvo „flow””, – po finišo savo trasos įveikimą komentavimo Gabija Ražaitytė

➡️ Rytoj sportininkų laukia poilsio diena, o sekmadienį varžybos tęsis mišrių sprinto estafečių varžybomis.Nuotr. IOF / Kristina Lindgren
#woc2024 #orienteeringlt #ltusportas #nsa #trimtex #ssportas