Pasaulio jaunimo orientavimosi sporto bėgte čempionate Lietuvos jaunimo vaikinų rinktinė iškovojo 6-ąją vietą

🇨🇿 Čekijoje pasibaigusiame Pasaulio jaunimo orientavimosi sporto bėgte čempionate estafečių varžybose 🇱🇹 Lietuvos vaikinų jaunimo rinktinė, Tautvydas Rimkus, Kasparas Murėnas, Tadas Dementavičius, iškovojo 6️⃣ – ąją vietą!

Per visą Nepriklausomos Lietuvos 🇱🇹 istoriją Lietuvos vaikinų jaunimo komanda tik vieną kartą, 2006 m. Pasaulio jaunimo čempionate Lietuvoje, estafečių varžybose lipo ant apdovanojimų pakylos. Šiandien jaunieji Lietuvos sportininkai, švenčiant 🇱🇹 LIETUVOS 🇱🇹 valstybės dieną, pakartojo istorinį pasiekimą.

“Šiandien fiziškai jaučiausi tikrai gerai, tačiau dalis trasos buvo labai techniška ir pritrūko susikaupimo prabėgti savo etapą švariai. Šiais metais dar laukia Pasaulio universitetų čempionatas Bulgarijoje, bei Baltijos šalių jaunimo taurė Švedijoje, tikiuosi ne tik išlaikyti gerą formą, bet galbūt ir ją pagerinti. Visa komanda nuosekliai ruošėsi šiam čempionatui, todėl tikrai džiaugiuosi, kad pagaliau pavyks užlipti su ja ant podiumo.” – po finišo savo mintimis dalinosi pirmuoju etapu bėgęs Tautvydas Rimkus

“Man asmeniškai buvo viena prastesnių dienų. Jokios energijos ir pamuštas kelias nepadėjo greitai bėgti. Trasą užbaigiau sukandęs dantis ir tikėjau, jog Tadas paskutiniajame etape padarys tai ką jis moka. Antrosios sezono pusės pagrindiniai tikslai sudalyvauti “Oringen 2024″ bei rasti nauja gyvenimo kelia po mokyklos baigimo. Šis komandinis pasiekimas reiškia labai daug, nes visi svajojome apie panašaus lygio rezultatą.” – po ilgos savaitės Čekijoje davo įspūdžiais dalinosi Kasparas Murėnas, bėgęs antruoju etapu.

“Padariau viską ką galėjau, jėgų buvo likę mažai, tačiau noras komandai padovanoti diplomą buvo didesnis už kojų skausmus ar nuovargį. Nepavyko išvengti klaidų, tačiau esu patenkintas savo rezultatu, o dar labiau savo komanda – Trys muškietininkai!” – po finišo neslėpė emocijų paskutiniuoju etapu bėgęs Tadas Dementavičius.

“Atmosfera komandoje gera, vyrukai geri draugai. Visos kelionės, varžybos, stovyklos ir treniruotės susidėjo, kad komanda yra gerai “susižaidusi”. Į estafetes kiekvienas išėjo susikaupę, ramūs ir, kas svarbiausia, gerai nusiteikę kovai. Aš, atvirai, tikėjau ir tikėjausi gero rezultato estafetėse, neskaitant jau išvardintų priežasčių apie komandą, mano akimis kiekvienas jaunuolis buvo pajėgus užimti vietą top dvidešimt kiekvienoje distancijoje. Iš vadovo pusės galiu pasakyti, kad buvo vienas malonumas dirbti su komanda, kuri gerai nusiteikusi ir pasiruošusi varžyboms. Faktas, kad šios dienos rezultatas, tai ne tik kaip jie įveikė trasą šiandien, bet tai ir jų pačių įdėtas ilgametis darbas, artimųjų palaikymas ir supratimas, klubų parama bei aktyvių mūsų orientavimosi sporto visuomenės narių pagalba, ar tai būtų treniruočių stovykla, ar tiesiog treniruočių partneriai. Pabaigai, matau tuose vyrukuose gerą ateitį, kaip klostysis toliau, dabar tai jų pačių rankose (ir kojose). Sėkmės jiems.” – pasibaigusį Pasaulio jaunimo čempionatą apibendrino bei įžvalgomis apie ateities perspektyvas dalinosi Lietuvos jaunimo komandos vadovas Liutauras Bilevičius.