Gabrielė Andrašiūnienė tapo Pasaulio orientavimosi sporto kalnų dviračiais taurės etapo nugalėtoja

Dar viena puiki diena 🇱🇹 Lietuvos orientavimosi sporto kalnų dviračiais rinktinei, kuri šiuo metu varžosi Pasaulio orientavimosi sporto kalnų dviračiais taurės etape Latvijoje 🇱🇻.

🏆 Moterų elito grupėje ilgoje trasoje tapo Gabrielė Andrašiūnienė. Sportininkė 40 km trasą su 23 kontroliniais punktais įveikė per ą val. 53 min. 42 sek. ir tik 4 sek. aplenkė antroje vietoje likusią Pasaulio taurės lyderę iš Danijos Nikoline Splittorff. Kita Lietuvos sportininkė Karolina Mickevičiūtė Juodišienė užemė aukštą 10 vietą, Algirda Mickuvienė 15, o Agnė Musajevaitė 40 vietas.

“Varžybos sekėsi pradžioje labai gerai, o nuo pusės trasos pavargau ir pradėjau daryti nedideles klaidas. Pavyko nesinervinti dėl tų padarytų klaidų ir susikaupus pravažiuoti trasą iki pabaigos. Džiaugiuosi, kad nepasidaviau per anksti, ir ta 4 sekundžių pergalė yra tikrai labai labai saldi.” – po finišo džiaugėsi Gabrielė Andrašiūnienė.

Vyrų elito grupėje sportininkams reikėjo įveikti 47,5 km trasą su 28 kontroliniais punktais. Jonas Maišelis trasoje užtruko 1 val. 56 min. 41 sek. bei iškovojo 5-ąją vietą. Jo komandos draugas Jonas Vytautas Gvildys užėmė aukštą 10 vietą, Ignas Ambrazas buvo 18, Juolius Juodišius 36, Emilis Petkevičius 52, o Rokas Mickevičius 62.

📍 Vyrų GPS – https://sportrec.eu/gps/mtbo-wcup-2024-long-m

📍 Moterų GPS – https://sportrec.eu/gps/mtbo-wcup-2024-long-w

⌨️ Rezultatai – https://liveresultat.orientering.se/followfull.php

📺 TV – https://tv.orienteering.sport/2024-mtbo-world-cup-2

➡️ Rytoj sportininkų laukia mišrių estafečių varžybos.