Tadas Dementavičius Pasaulio orientavimosi sporto bėgte jaunimo čempionate sprinto trasoje iškovojo 20-ąją vietą

🇨🇿 Čekijoje vykstančiame Pasaulio jaunimo orientavimosi sporto bėgte čempionate šiandien baigėsi sprinto varžybos. Prie starto linijos stojo 1️⃣6️⃣8️⃣ vaikinai ir 1️⃣5️⃣3️⃣ merginos.

🇱🇹 Geriausiai iš Lietuvos rinktinės šiandien sekėsi gimtadienį šventusiam Tadui Dementavičiui, kuris 3.5 km trasą įveikė per 14 min. 13 sek. ir iškovojo aukštą 2️⃣0️⃣ vietą. Nugalėtoju tapusiam Šveicarijos atstovui Matthieu Buehrer Lietuvos sportininkas pralošė tik 56 sek. Kasparas Murėnas užėmė 43, o Tautvydas Rimkus 67 vietas.

„Trasoje sekėsi neblogai, pagrindinis tikslas buvo trasą prabėgti stabiliai be didesnių klaidų, manau, kad tai pavyko įgyvendinti. Didesnių klaidų išvengiau, tačiau keletas blogų praėjimų pridėjo sekundžių, o norint, tokio lygio varžybose, parodyti kažką įspūdingo turi viską padaryti idealiai. Vietovė nereikalavo didelio techninio pasiruošimo, renkiesi variantus ir stengiesi juos kuo greičiau įveikti. Visumoje esu patenkintas savo rezultatu ir tikiuosi, kad kitas dienas taip pat pavyks išlaikyti stabilumą.” – po trasos savo pasirordymą komentavo 20-ąjį gimtadienį švenčiantis Tadas Dementavičius.

⌨️ Rezultatai, GPS, TV – https://orienteering.sport/event/junior-world-orienteering-championships-2/sprint/

⌨️ Oficialus varžybų puslapis – https://jwoc2024.cz/en/home/

➡️ Rytoj sportininkų laukia ilgos trasos varžybos.