Gabrielė Andrašiūnienė, Ignas Ambrazas ir Arnas Sausaitis Europos orientavimosi sporto kalnų dviračiais čempionate iškovojo sidabro medalius

🇵🇱 Lenkijoje vykstančiame Europos orientavimosi sporto kalnų dviračiais čempionate tęsiasi neįtikėtinas 🇱🇹 Lietuvos rinktinės pasirodymas.

✅ Moterų elito grupėje ir vėl puikų rezultatą pademonstravo Gabrielė Andrašiūnienė, kuri tik 7 sek. atsiliko nuo čempionės bei iškovojo antrąją vietą! Algirda Mickuvienė užėmė 9-ąją vietą, o Agnė Musajevaitė – 34 vietą.

“Šiandien buvau tikrai labai pavargus po vakar ilgos trasos, tai gero rezultato nesitikėjau. Sunkiai sekėsi susikaupti ir dariau mažų klaidelių. Gaila, kad tokioje nešvarioje trasoje nuo aukso medalio skyrė tik 7 sekundės, bet kita vertus džiaugiuosi, nes rezultatas galėjo būti ir kur kas prastesnis” – po finišo komentavo Gabrielė Andrašiūnienė.

✅ Vyrų elito grupėje ir vėl nustebino Ignas Ambrazas, kuris iki priešpaskutinio punkto buvo pirmoje vietoje, bet padarė klaidą ir čempionui pralaimėjo 48 sek. bei taip pat iškovojo sidabro medalį! Jonas Vytautas Gvildys liko 13, Jonas Maišelis – 14, Regimantas Kavaliauskas – 38, Emilis Petkevičius – 54, Rokas Mickevičius – 58 vietas.

“Šiandien padariau tik vieną klaidą, kuri galėjo dar šiek tiek pakoreguoti rezultatus, Trasoje sekėsi labai gerai, pavyko išlaikyti aukštą tempą, pasirinkau gerus praėjimus. Trasa buvo labai greita, labai džiaugiuosi, kad pavyko ją įveikti beveik kiek įmanoma geriausiai” – savo rezultatu džiaugėsi Ignas Ambrazas.

✅ Jaunoji Lietuvos sportininkas, Arnas Sausaitis, pakartojo savo vyresnių kolegų sėkmę bei iškovojo sidabro medalį jaunių vaikinų grupėje. Martynas Tunkevičius buvo 10-tas, Matas Stankūnas – 15, Juras Zaliauskas – 20. Jaunimo vaikinų grupėje Daumantas Kiela užėmė 31 vietą, o Nojus Lukošius – 33.

✅ Jaunių merginų grupėje šį kartą medalių iškovoti nepavyko, bet Beatričė Šimkutė užėmė aukštą 7 vietą, o Gabrielė Tunkevičiūtė – 10-tą, Goda Kučejevaitė – 13-tą, o Irmantė Aleliūnaitė – 29 vietas.

⌨️ Rezultatai, GPS, TV – https://orienteering.sport/event/cx80-world-cup-in-mtb-orienteering-round-1/middle/

⌨ Oficiali varžybų svetainė – https://emtboc.com/en

➡️ Rytoj čempionatas baigsis estafečių varžybomis.