Lietuvos orientavimosi sporto bėgte čempionate vidutinėje trasoje Juditos Traubaitės bei Kevino Olišauskio pergalės

Beveik 600 orientacininkų išsirikiavo prie starto linijos Lietuvos čempionato vidutinėje trasoje. Šalia Trakų vykusiame čempionate buvo kovojama ne tik dėl medalių įvairiose amžiaus grupėse, bet ir dėl vietų Lietuvos rinktinėje gegužės 17 – 19 d. Ignalinoje vyksiančiame Baltijos šalių orientavimosi čempionate.

Moterų elito grupėje nepralenkiama buvo bei čempionės titulą iškovojo žiemos olimpinėms žaidynėms besirengianti Lietuvos biatlono rinktinės narė Judita Traubaitė. 5.3 km trasą su 20 kontrolinių punktų sportininkė, atstovaujanti „Fortūnos” klubui įveikė per 35 min. 20 sek. bei antroje vietoje likusią Gabiją Ražaitytę aplenkė kiek daugiau nei 2 min. 30 sek. Bronzos medalis atiteko „Dainavos” komandos atstovei Sandrai Paužaitei.

„Patiko trasa, patinka tokio tipo varžybos. Pradžioje trasos padariau didelę klaidą, bet vėliau pavyko išlaikyti koncentraciją ir sklandžiai orientuotis. Fiziškai šiandien savęs nespaudžiau, bet orientavimasis džiugino” – po trasos komentavo Lietuvos čempione tapusi Judita Traubaitė.

Vyrų elito varžybose pirmą kartą savo karjeroje Lietuvos čempionu vidutinėje trasoje tapo Kevinas Olišauskis. Šiaulių „Sako” klubo sportininkas  6,2 km trasą su 20 kontrolinių punktų įveikė per 34 min. 46 sek. bei 1 min. 34 sek. aplenkė artimiausią persekiotoją Vytautą Beliūną iš „Šilo“ ekipos. Bronzą laimėjo Leonas Mockūnas iš „Versmės”.

„Vietovė šiandien man patiko. Čia jau esame bėgę 2017 metais ir tą kartą užėmiau paskutinę vietą. Dar vakar pažiūrėjau GPS pakartojimą ir žinojau, ko šiandien galima tikėtis. Nuo pat trasos pradžios nepavyko išlaikyti koncentracijos, nes pamečiau kontaktinį lešį. Iki 6 kontrolinio punkto sunkiai sekėsi orientuotis, bet po to viskas vyko kur kas sklandžiau. Antra trasos dalis buvo šiek tiek greitesnė ir pavyko išnaudoti savo privalumus. Labai džiaugiuosi, jog pavyko iškovoti šį titulą” – po trasos įspūdžiais dalinosi naujuoju Lietuvos čempionu pirmą kartą karjeroje tapęs Kevinas Olišauskis.

Jau šį savaitgalį sportininkai varžysis Ignalinoje, kur vyks Baltijos šalių čempionatas. Lietuvos rinktinės sudėtyje matysime ir abu Lietuvos čempionus, tiek Juditą Traubaitę, kuri startą derins su Ignalinoje vykstančia biatlono rinktinės stovykla, tiek ir Keviną Olišauskį, kurio šių metų pagrindinis startas Europos orientavimosi sporto bėgte čempionatas Vengrijoje.

Rezultatai