Skelbiami 2024 m. sezono „Jaunojo orientacininko stipendijos” gavėjai

Lietuvos orientavimosi sporto federacija džiaugiasi, jog nuo 2024 m. sezono pradžios yra steigiama „Jaunojo orientacininko stipendija”. Dėka stiprios ir vieningos orientavimosi sporto bendruomenės bei partnerių, jaunieji sportininkai kiekvieną mėnesį gaus stipendiją, kuri, tikimės, padės jiems siekti užsibrėžtų tikslų.

Daugiau nei 15 motyvacinių laiškų bei rekomendacijų buvo sulaukta, siekiant pretenduoti į šią stipendiją. Darbo grupė, sudaryta iš LOSF prezidento Jurgio Rubaževičiaus, LOSF generalinio sekretoriaus Rimanto Servos, LOSF viceprezidentų Gabrielės Andrašiūnienės bei Donato Mickaus, LOSF vykdančiojo direktoriaus Viliaus Aleliūno bei vieno iš idėjos autorių bei rėmėjų Dariaus Sadecko, atrinko keturis jaunuosius orientacininkus, kuriems 2024 m. sezone kiekvieną mėnesį bus mokama 100 eur išmoka.

„Motyvacija, investicija ir asmeniniai prioritetai siekiant ilgalaikių tikslų, reguliarus treniruočių procesas, aktyvumas ir įsitraukimas tiek klubo, tiek ir LOSF veikloje bei pasiekti rezultatai – pagrindiniai kriterijai, kuriais vadovavomės atrinkdami sportininkus.  Kiekvienas kandidatas – skirtingas ir savitas, tad visus juos įvertinti buvo tikras iššūkis. Ne visuomet įdėtos pastangos atsiperka akimirksniu ir galima pamatyti rezultatą, bet svarbu nenustoti tikėti, daryti bei siekti”, – po jaunųjų sportininkų atrinkimo komentavimo LOSF vykdantysis direktorius bei idėjos iniciatorius Vilius Aleliūnas.

2024 m. „Jaunojo orientacininko stipendija” skiriama:

  • Kasparui Murėnui, SM Gaja / OK Medeina
  • Tadui Dementavičiui, SM Gaja / OK Takas
  • Aleksandrui Učkuroniui, Sostinės SC / OK Perkūnas
  • Ugnei Skučaitei, SM Gaja / OK Takas

Dėkojame visiems pretendentams bei kviečiame ir nenuleisti rankų ir toliau siekti savo tikslų, sportuoti bei mylėti orientavimosi sportą.