Gabija Ražaitytė Europos orientavimosi sporto bėgte čempionate sprinto trasoje iškovojo 46 vietą

Vakar Italijoje 🇮🇹 prasidėjusiame Europos čempionate baigėsi pirmoji varžybų diena. Sportininkai varžėsi sprinto trasoje. Iš ryto stipriausiems Europos orientacininkams reikėjo įveikti kvalifikacines varžybos, o po pietų – finalą.

Į finalą pateko vienintelė Lietuvos 🇱🇹 komandos atstovė – Gabija Ražaitytė. Sportininkė finale trasą įveikė per 14 min. 30 sek. ir užėmė 46-tą vietą. Čempione tapusiai Švedijos atstovei Sarai Hagstrom G. Ražaitytė pralaimėjo 2 min. 13 sek.

🗜 Gabijos Ražaitytės komentaras:

„Po ryto kvalifikacijos organizme šviežumo šiek tiek trūko, bet stengiausi apie tai negalvoti ir priėmus teisingus pasirinkimus, vykdyti planą. Pradžia pavyko neblogai, nors dabar žiūrint, galima buvo viską daryti kiek agresyviau, nes trasa nebuvo tokia sudėtinga, kaip tikėjausi. Į 7 punktą bėgant, apsiskaičiavau ir įbėgau viena gatvele anksčiau. Ši klaida man kainavo apie 30-35s. Gaila dėl jos, nes pagal savo galimybes, likusiu trasos įveikimu esu patenkinta. Džiaugiuosi turėjusi galimybę bėgti finale. Tikiuosi likusiose distancijose pavyks viską atlikti iki galo gerai.

⌨ Rezultatai – https://eventor.orienteering.org/Events/ResultList?eventId=7837&eventClassId=13850&eventRaceId=7951&overallResults=False

————————————————————————————-

Sprinto kvalifikacijos rezultatai:

Q1 Algirdas Bartkevičius, 33 vt. +1:01

Q2 Rokas Barauskas, 40 vt. +1:32

Q2 Kevinas Olišauskis, 41 vt. +1:33

Q3 Vilius Aleliūnas, 20 vt. +0:38

Q1 Aušrinė Kutkaitė, 25 vt. +1:03

Q2 Gabija Ražaitytė, 12 vt. +0:40

Q2 Ugnė Gineikaitė, 30 vt. +1:35

Q3 Teklė Emilija Gvildytė, 30 vt. +1:17

⌨ Rezultatai – https://eventor.orienteering.org/Events/ResultList?eventId=7836&groupBy=EventClass

Rokas Barauskas – „Pradžioje agresyviai ir puikiai startavau,bet susidūrus su kitu varžovu kaktomuša nepavyko išlaikyti koncentracijos ir padairiau klaidą, kuri jau kainavo patekima į finala. Bėgant į ketvirtą punktą buvo organizatoriu nepažymėta markiruotė, kuri dar labiau išmušė iš vėžiu ir praradau dar brangių sekundžiu. Trasa buvo greitesnė ir paprastesnė nei tikėjausi.Bėgdamas jaučiau, kad trūksta „parako” kojose, tai pralošinėjau lyderiams ir bėgimo greičiu.”

Kevinas Olišauskis – „Trasoje sekėsi neblogai, iki 9 punkto, kuomet teisėjai užblokavo laiptelius, kurie turėjo būti atviri. Tai kainavo 10-15 sekundžių, nes sustojau, pradėjau tikrinti žemėlapį. Po to padariau vaikišką krypties klaidą parkelyje į 11 punktą, kuri kainavo dar apie 30 sekundžių. Tokios klaidos neatleistinos.

Vilius Aleliūnas – „Trasoje sekėsi gerai, nuo pat pradžių jaučiausi konfortabiliai ir bandžiau „spausti”. 8 KP mačiau, jog esu prieš kartu startavusius Algirdą ir Ruslan Glibov iš Ukrainos, tad tikėjausi, jog „einu ant gero rezultato”. Trasos pabaigoje padariau vieną prastą pasirinkimą (variantą), kas lėmė, jog nepatekau į finalą. Pritrūko 6 s. Bėgosi tikrai gerai ir džiaugiuosi, jog pasiruošimas ir priėjimas iki čempionato buvo geras. Dabar laikas sprinto estafetėms, kur tikimės geriausio reultato.

Aušrinė Kutkaitė – „Kvalifikacinė trasa buvo lengvesnė nei tikėjausi, todėl manau, kad pradžioje galėjau bėgti netgi greičiau. Trasoje sekėsi puikiai, pavyko kontroliuoti situaciją ir pasirinkti tinkamus praėjimus. Labai gaila, kad pritrūko tik 15 sekundžių, kad patekčiau į finalą. Vis dėlto, bent jau padariau tai, ką galėjau.

Teklė Emilija Gvildytė – „Sprinto kvalifikacija buvo greita nesudėtinga trasa. Pritrūko greičio, kad patekčiau į finalą.”

Ugnė Gineikaitė – „Sprinto kvalifikacijos pačioje pradžioje padariau kelias klaideles, kurios ir nulėmė mano pasirodymą. Trasos tikėjausi gal kiek kitokios, bet džiaugiuosi, kaip pavyko susitvarkyti su priešstartiniu jauduliu dalyvaujant EOC’e pirmą kartą.