Justei Umbrasaitei – Maišelei Pasaulio U23 čempionato sidabaras, Gabrielė Andrašiūnienė Pasaulio taurės bronza!

Processed with VSCO with hb2 preset

🥈 Justė Umbrasaitė – Maišelė Pasaulio U23 orientavimosi sporto kalnų dviračiais čempionate iškovojo sidabro medalį!

🇮🇹 Šiandien Italijoje vykstančiame Pasaulio U23 bei Pasaulio orientavimosi sporto kalnų dviračiais taurės etape sportininkai varžėsi ilgoje trasoje. Oro sąlygos buvo labai sudėtingos, bet 🇱🇹 Lietuvos rinktinė prisijaukino fortūną.

🥈 Pasaulio U23 čempionate merginų grupėje Justė Umbrasaitė – Maišelė trasą įveikė per 2 val. 21 min. 46 sek. ir iškovojo sidabro medalį! Čempione tapo Suomijos rinktinės narė Kaarina Nurminen, kuri trasą pramynė per 2 val. 30 sek.

🥳 Puikiai pasirodė ir Gabrielė Andrašiūnienė, kuri moterų grupėje iškovojo 4️⃣-ąją vietą. Sportininkė trasą įveikė per 2 val. 7 min. 50 sek. Ketvirtoji vieta šiandien Gabrielei garantavo bronzos 🥉 medalį bendroje 2️⃣0️⃣2️⃣3️⃣ metų įskaitoje!

Lietuvos vyrai prizinių vietų neužėmė, tačiau išliko Pasaulio elite. Jonas Maišelis iškovojo 1️⃣0️⃣-ąją vietą, o Jonas Vytautas Gvildys – 1️⃣1️⃣-ąją. Komandos draugus finiše skyrė tik 4 sek.

Trumpas interviu su Juste Umbrasaite – Maišele:

Kaip šiandien sekėsi trasoje? Ar sudėtinga trasa buvo?

Trasa buvo išties techniška – tiek fiziškai, tiek orientavimosi prasme. Slidūs keliukai, šaknys ir akmenys. Realybėje dalis vietų atrodė visai kitaip, nei buvo išpiešta, tad tai lėmė tiek klaidas, tiek papildomus sustojimus. Vėliau pasivijo prancūzė, su kuria kartu ir finišavom, į punktus orientavomės kartu, susidirbom labiau kaip komanda, o ne kaip konkurentės.

Kaip vertini rezultatą?

Rezultatas žinoma džiugina, tačiau suvokiu, kad šiuo metu labiau koją kiša orientavimosi įgūdžiai, o ne fizinis pasiruošimas, tad kitam sezonui išvados kaip ir padarytos buvo jau po Pasaulio čempionato Čekijoje.

Kokie ateities planai?

Manau čia buvo paskutinis mano orientavimosi startas šiemet. Liko dar kelios varžybos, bet jau be žemėlapio. Pasitvirtino praeitais metais taikytas metodas nedaryti labai ilgos “nieko neveikimo” pertraukos – minti, bėgti, slysti, plaukti, dirbti salėje, tačiau apeiti minimą. Kito sezono laukiu, planuoju rinktis naują trenerį, tad tikiuosi tik geresnių rezultatų. Na ir žinoma – labiausiai motyvuoja komandos draugų rezultatai, kurie tik įrodo, kad labai norint viskas įmanoma.

⌨️ Rezultatai – https://eventor.orienteering.org/Events/ResultList?eventId=7861&groupBy=EventClass

➡️ Rytoj sportininkų laukia paskutinis tarptautinis startas šių metų sezone – mišrios sprinto estafetės.

#trimtex #kasp #smsm #perlasgo #ssportas #ltusportas #nsa