Pasaulio orientavimosi sporto kalnų dviračiais čempionatas Lietuvos komandai baigėsi istorinėmis pergalėmis

Sekmadienį Čekijoje, Jičin mieste, baigėsi visą savaitę trukęs Pasaulio orientavimosi sporto kalnų dviračiais čempionatas, kuriame Lietuvos komanda iškovojo du medalius.

Ilgoje trasoje moterų grupėje praėjusių metų Europos čempionė Gabrielė Andrašiūnienė iškovojo bronzos medalį. Sportininkė beveik 33 kilometrų trasą įveikė per 1 valandą 57 minutes ir 24 sekundes ir kiek daugiau nei 3 minutėmis nusileido Pasaulio čempionės titulą iškovojusiai Danijos atstovei Nikoline Splittorf.  Sprinte Lietuvos atstovė užėmė 5 – ąją vietą, o bendro starto varžybose buvo šešta. Iš viso prie starto linijos stojo 46 sportininkės iš 17 skirtingų Pasaulio šalių.

„Trasos pradžioje turėjau problemų, nes praleidau vieną kontrolinį punktą ir turėjau grįžti. Antra trasos dalis buvo labai kalnuotoje vietovėje, kur reikėjo pademonstruoti savo fizines savybes. Kadangi į šią distanciją dėjau daug vilčių bei jai ruošiausi ypatingai tai įdėtos pastangos atsipirko ir pavyko iškovoti bronzos medalį. Žinoma norėjau geresnės vietos, bet medalis Pasaulio čempionate džiugina.” – po trasos mintimis dalijosi Gabrielė Andrašiūnienė.

Paskutiniąją varžybų dieną vyko estafečių varžybos, kuriose istorinį rezultatą pasiekė Lietuvos vyrų rinktinė. Jonas Vytautas Gvildys, Jonas Maišelis bei Ignas Ambrazas trasą įveikė per 2 val. 29 min. 26 sek. ir nusileido tik čempionais tapusiai Čekijos komandai bei iškovojo sidabro medalius. Tai buvo pirmasis kartas kuomet Lietuvos komanda Pasaulio čempionate iškovojo medalį vyrų estafečių varžybose.

„Šio medalio laukiau daugiau nei 10 metų.Buvo daug bandymų, visada buvome arti podiumo, tačiau niekada nepavykdavo to pasiekti. Prieš trasą galvojau, jog jeigu mums labai seksis tai yra galimybė pasiekti tokį rezultatą, tačiau kitos komandos buvo labai konkurencingos. Šiandien žvaigždės sukrito bei buvo mūsų pusėje, tad smagu.” – įspūdžiais po trasos dalinosi vienas rinktinės lyderių Jonas Maišelis.

Kartu vykusiame Pasaulio jaunimo orientavimosi sporto kalnų dviračiais čempionate puikų reultatą pademonstravo Irmantė Aleliūnaitė, kuri bendro starto trasoje iškovojo penktąją vietą. Lietuvos komandos atstovei šiuo metu yra tik 14 metų. Iš viso prie starto linijos stojo 35 sportininkės.