Vilius Aleliūnas Pasaulio orientavimosi sporto bėgte čempionato vidutinės trasos finale iškovojo 39-ąją vietą

🇨🇭 Šveicarijoje vykstančiame Pasaulio orientavimosi sporto bėgte čempionate šiandien medaliai buvo išdalinti vidutinėje trasoje.

🥇 Pasaulio čempionais tapo Matthias Kyburz (Šveicarija) bei Tove Alexandersson (Švedija)

✅ Vienintelė Lietuvos 🇱🇹 komandos atstovė moterų grupėje Gabija Ražaitytė trasą įveikė per 58 min. 13 sek. bei užėmė 44 vietą. Iš viso finale startavo 60 sportininkių.

✅ Vyrų grupėje Vilius Aleliūnas trasą įveikė per 51 min. 42 sek. bei užėmė 39 vietą. Algirdas Bartkevcičius trasoje sugaišo 52 min. 8 sek. ir liko 41-oje vietoje. Iš viso finale startavo 61 sportininkas.

⌨ Rezultatai, GPS, TV transliacija – https://orienteering.sport/event/world-orienteering-championship/middle/

Vilius Aleliūnas – nuo trasos pradžios norėjau išvengti klaidų ir nors judėjau lėtai, tačiau darbą daryti sekėsi tvarkingai. Šiek tiek prastas variantas į 4 kontrolinį punktą, bet nepasimečiau ir kontroliavau sitauciją. Nepatiko, jog pakeliui į 5 punktą kelis kartus keičiau planą ir taip praradau nemažai laiko ir galiausiai nesugebėjau paimti punkto be klaidų. Didžiausia ir apmaudžiausia klaida pakeliui į 13 punktą. Tvarkingai skaičiau bei sekiau vietovę, tačiau prieš pat punktą suklydau ir tai kainavo 2 min. Kojos šiandien buvo „tuščios”. Galėjau bėgti 47-48 min. ir toks rezultatas būtų mane tenkinęs. Į paskutinį punktą labai padėjo Lietuvos sirgalių palaikymas, nes tokio palaikymo dar nesu patyręs per visus savo 13 Pasaulio čempionatų, tad labai norisi padėkoti visiems žmonėms, kurie atvyko į Šveicariją.