Gabija Ražaitytė Pasaulio orientavimosi sporto bėgte čempionate ilgoje trasoje iškovojo 23 vietą

🇨🇭 Šveicarijoje vykstančiame Pasaulio orientavimosi sporto bėgte čempionate baigėsi pirmoji rungtis, kurioje buvo išdalinti medaliai. Šiandien sportininkai varžėsi ilgojoje trasoje.

🥇 Pasaulio čempionais tapo Simona Aebersold (Šveicarija) bei Kasper Harlem Fosser (Norvegija).

✅ Vienintelė Lietuvos 🇱🇹 komandos atstovė moterų grupėje Gabija Ražaitytė trasą įveikė per 1 val. 44 min. 16 sek. bei iškovojo 2️⃣3️⃣ vietą. Iš viso startavo 72 sportininkės.

✅ Vyrų grupėje Algirdas Bartkevičius trasoje užtruko 1 val. 59 min. 10 sek. bei užėmė 38 vietą. Leonas Mockūnas trasą įveikė per 2 val. 3 min. 28 sek. ir liko 49. Iš viso startavo 78 sportininkai.

⌨ Rezultatai, GPS, TV transliacija – https://orienteering.sport/event/world-orienteering-championship/long/

Gabija Ražaitytė – esu patenkinta kaip pavyko įveikti trasą, kaip pavyko nusiteikti ypatingai po vakar nesėkmingos dienos. Stengiausi užtikrintai rinktis variantus, kad be klaidų pavyktų paimti kontrolinius punktus. Šlaituose trumpam stabteldavau, papildomai investuodavau laiko, kas sužiūrėti orientyrus. Pavyko išvengti klaidų. Dėl variantų įvykdžiau taip kaip norėjau, tik gale gailiuosi, jog po žemėlapio keitimo neapibėgau, o kirtau per mišką. Gerai, kad trasos pabaigoje buvome su Estijos atstove, tai palaikė tempą. Patenkinta kaip įveikiau trasą, gal ir negreičiausias variantas, bet nepadariau nieko labai negero. Stengiausi mėgautis trasoje, atvažiuoji konkuruoti, pasiruošimas baigtas, tad belieka mėgautis varžybomis. Reikia džiaugtis, kad čia esi ir galima gauti geras trasas, gerą organizaciją bei parodyti ką gali geriausia. Linkėjimai visiems palaikusiems.

Leonas Mockūnas – pradėjau ramiai, atsargiai. Prie pirmųjų trijų punktų stabteldėvau. Į ketvirtą punktą bandžiau daug nesukilti, bet neradau keliuko kurio norėjau, todėl pats punkto paėmimas tapo sudėtingas bei lėtas. Po to vėl padariau keletą smulkių klaidelių, bandžiau įsivažiuoti. Kitą ilgą praėjimą irgi per daug sukilau, nesupratau išbėgdamas iš punkto. Atrodo, jog normaliai laikiau tą tempą, bandžiau išvengti klaidų. Pabaigoje pradėjo atsirašinėti raumenys, tai keturgalviai, tai… pabaigoje ir mėšlungis pradėjo traukti. Visada norisi geriau, bet šiai dienai pasirodžiau, kaip esu pasiruošęs, tik gaila tos pirmos klaidos, kuomet nepavyko surasti keliuko. Džiaugiuosi, jog kentėjau iki galo, dirbau metodiškai, pavyko išvengti didelių klaidų. Reikia visiems kelti Lietuvos orientavimosi sporto lygį, kelti kartelę, išsikelti didesnius tikslus ir ruoštis tarptautiniams startams, o ne tik kovoti nacionaliniame lygyje.

Algirdas Bartkevičius – visai patiko, kaip ir tikėjausi pradėjome nuo viršaus, labiau laukuose. Pirmas įspūdis, kad pradėjau gerai, turėjau neblogą tempą. Ilgą manyčiau, kad pasirinkau gerai, tik vienoje vietoje kritau ir žemėlapį sugadinau, gerai, kad vėliau trasoje buvo galimybė jį pakeisti. Neanalizavus sunku ką nors pasakyti. Atrodo, jog nuo kalno jėgų kaip ir buvo, aišku kiti tikriausiai bėga dar greičiau. Nieko nemačiau miške, todėl labai sunku kaip atrodžiau tarp kitų. Tiesiog dirbau nuo pradžios iki galo. 2 valandas praleidau miške vienas. Antroje trasos dalyje praradau koncentraciją, padariau tris grubias klaidas. Ir ten buvo lūžis, išsimušiau iš vėžių. Visai nepavyko suskaityti žemėlapio. Į vieną punktą nuvažiavau, į kitą punktą nuvažiavau, buvo sunku. Trasos pabaigą įveikiau sukandęs dantis ir turim tokį laiką kokį turim. Būtų smagu buvę prabėgti bent 10 min greičiau, kas buvo lengvai pasiekiama. O šiaip tai reikia treniruotis ir stiprėt. Šiandien buvo tikriausiai vienas sunkiausių iššūkių, kuriuos esu įveikęs.