Paaiškėjo Lietuvos orientavimosi sporto bėgte čempionai vidutinėje bei estafečių trasose

Beveik 600 orientacininkų išsirikiavo prie starto linijos Lietuvos čempionato vidutinėje trasoje. Šalia Onuškio vykusiame čempionate buvo kovojama ne tik dėl medalių įvairiose amžiaus grupėse, bet ir dėl vietų Lietuvos rinktinėje gegužės 27 – 28 d. Estijoje vyksiančiame Baltijos šalių orientavimosi čempionate.

Vyrų elito varžybose titulą apgynė ir  Lietuvos čempionu vidutinėje trasoje tapo rinktinės lyderis Algirdas Bartkevičius. Apie 6,9 km trasą su 22 kontroliniais punktais čempionas įveikė per 34 min. 09 sek. „Tako – SM Gaja“ komandai atstovaujantis A. Bartkevičius daugiau 1 min. 41 sek. aplenkė artimiausią persekiotoją Joną Vytautą Gvildį iš „Medeinos“ ekipos. Bronzą laimėjo Kevinas Olišauskis iš „Sako“ klubo.

„Labai džiaugiuosi jog pavyko apginti čempiono titulą.Tai daug reiškia mano tobulėjimui ir pažymi, jog esu gerame kelyje. Nuo pat trasos pradžios turėjau gerą kontaktą su žemėlapiu ir vietove, todėl visų varžybų metu tiesiog mėgavausi procesu ir finišo tiesiojoje galėjau iškelti rankas ir džiaugtis iškovotu čempiono titulu“, – sakė A. Bartkevičius.

Moterų varžybose, kuriose reikėjo įveikti apie 6 km su 19 kontrolinių punktų, Lietuvos čempione tapo Gabija Ražaitytė-Saunorienė. Čempionė distanciją įveikė per 37 min. 44 sek. Antroje vietoje finišavusi Sandra Paužaitė iš „Dainavos“ komandos nuo nugalėtojos atsiliko 1 min. 39 sek. Trečią vietą užėmė Judita Traubaitė iš „Fortūnos“.

Antrą čempionato dieną vyko estafečių varžybos. Jose dalyvavo net 163 komanda.

Moterų varžybose triumfavo praėjusių metų čempionės „Medeinos“ orientacininkės Vilija Gvildienė, Ugnė Gineikaitė ir Teklė Emilija Gvildytė. Sidabro medalius iškovojo  „Dainavos“ komanda Agnė Paspirgėlytė, S.Paužaitė ir Kristina Masevičiūtė. Bronzą laimėjo „OK Takas“ komanda, kuriai atstovavo Neda Davidavičiūtė, Anelė Kerpauskaitė ir Ugnė Skučaitė.

Vyrų varžybose Lietuvos čempionų titulą trečią kartą iš eilės iškovojo „Tako“ komanda – A. Bartkevičius, Simonas Krėpšta ir Tadas Dementavičius. Sidabrą laimėjo „Versmės“ komandos orientacininkai Rimvydas Alminas, Martynas Stanys ir Leonas Mockūnas. Bronza atiteko „Sako“ klubui, kuriam atstovavo Mindaugas Nakvosas, Donatas Mickus bei Kevinas Olišauskis.

„Šiais metais jau pavyko iškovoti tris aukso medalius Lietuvos čempionatuose, tačiau dabar visas dėmesys į pagrindinį metų startą – Pasaulio čempionatą Šveicarijos Alpėse. Šios varžybos reikalauja specialaus pasiruošimo, nes vyks beveik 2000 m. aukštyje, tad visas dėmesys ir mintys nuo dabar tik apie tai. Norisi sukurti šventę klubui, draugams bei fanams ir parodyti gerą rezultatą liepos mėnesį vyksiančiame Pasaulio čempionate. , – teigė A. Bartkevičius, kuris laimėjęs Lietuvos čempionatą užsitikrino vietą Lietuvos rinktinės sudėtyje.