Gabrielė Andrašiūnienė – Europos vicečempionė!

🥳 Gabrielė Andrašiūnienė Europos orientavimosi sporto kalnų dviračiais čempionate iškovojo 🥈 sidabro medalį!

🇵🇹 Portugalijoje tęsiasi Europos orientavimosi sporto kalnų dviračiais čempionatas ir antrąją varžybų dieną dalyviai varžėsi bendro starto lenktynėse, kuriose reikėjo įveikti ne tik trasą, varžovus, bet ir alinantį karštį 🔥

🏆 Moterų elito grupėje puikiai pasirodė 2022 m. Europos čempionė Gabrielė Andrašiūnienė. Sportininkė trasą įveikė per 1 val. 25 min. 58 sek. iškovojo sidabro medalį 🥈 ir lygiai 6 min nusileido čempione tapusiai atletei iš Danijos Nikoline Splittorff.

„Trasą pavyko įveikti ganėtinai gerai, nors ir nepavyko išvengti tiek technininių problemų, tiek orientavimosi klaidų, tačiau savijauta šiandien buvo labai gerai ir jaučiausi, jog gali būti geras rezultatas. Dar laukia sprintas, kuris nėra mano pati mėgiamiausia rungtis bei estafetės, kuriose pabandysime atsirevanšuoti už praėjusius metus, nes komanda išties stipri” – įspūdžiais dalinasi Europos vicečempionė Gabrielė Andrašiūnienė.

🏆 Vyrų elito grupėje vyko įtempta kova ir Ignas Ambrazas tk trasos pabaigoje paleido šansą iškovoti bronzos medalius bei užėmė aukštą 6️⃣ vietą. Jonas Maišelis kovojo su nepakeliamu karšiu ir pateko į TOP 10, finišuodamas 10. Jonas Vytautas Gvildys užėmė 25 vietą.

🏆 Jaunių vaikinų grupėje vėl gerą rezultatą pademonstravo Daumanties Kiela, užimdamas 8 vietą. Arnas Sausaitis tenkinosi 15 pozicija. Merginų grupėje Irmantė Aleliūnaitė, kaip ir jos komandos draugas Daumantas Kiela, užėmė 8 vietą. Silvija Kisieliūtė finišavo 11, o Beatričė Šimkutė – 15.

🏆 Vienintelis jaunimo atstovas, Nojus Lukošius, iškovojo 12 – ąją poziciją.

⌨️ Rezultatai – http://mtbo2023.fpo.pt/files/MTBO2023MassStartandLongDistanceresults.pdf

📌 GPS vyrai – https://events.loggator.com/DqHp8Q

📌 GPS moterys – https://events.loggator.com/DqHp8Q

➡️ Rytoj sportinikų laukia sprinto trasa. Startas 11:30 (Lietuvos laiku)

#trimtex #kasp #smsm #perlasgo #ssportas #ltusportas #nsa