Paaiškėjo Lietuvos orientavimosi sporto kalnų dviračiais čempionai vidutinėje ir estafečių trasose

Tituluočiausia Lietuvos orientacininkė Gabrielė Andrašiūnienė kartu su komandos drauge Vesta Aleliūniene perrašė šalies orientavimosi sporto istoriją. „S-Sportas“ komandai atstovaujančios G. Andrašiūnienė ir V. Aleliūnienė tapo Lietuvos estafečių varžybų čempionėmis visose trijose orientavimosi sporto disciplinose – bėgte, slidėmis ir kalnų dviračiais. Tam pasiekti prireikė beveik dešimtmečio.

Paskutinis aukso medalis orientacininkių kolekciją papildė po Lietuvos orientavimosi sporto kalnų dviračiais čempionato. Estafečių varžybose G. Andrašiūnienė ir V. Aleliūnienė trasą įveikė per 1 val. 15 min. 58 sek. ir artimiausias persekiotojas aplenkė beveik 4 min. Sidabrą laimėjo Viktorija Michnovič ir Algirda Mickuvienė iš „Perkūno“ komandos, bronza atiteko Vytenei Puišytei ir Romai Puišienei iš „Būdakalnio“ klubo.

Vyrų estafečių varžybose Lietuvos čempiono titulą apgynė „Perkūno“ klubas – Aidas Žigilėjus, Lukas Petrovas ir Jonas Maišelis. Čempionai trasą įveikė per 1 val. 52 min. 37 sek. Antrą vietą užėmusi „S-Sportas“ komanda Petras Andrašiūnas, Jonas Vytautas Gvildys ir Ignas Ambrazas nugalėtojams pralaimėjo daugiau negu 6 min. Bronzos medaliai įteikti „Būdakalnio“ komandai atstovavusiems Dariui Kalvaičiui, Nojui Kalvaičiui ir Šarūnui Dmukauskui.

Kauno rajone, Kulautuvos miške vykusiose estafečių varžybose startavo 60 komandų.

Medaliai išdalinti ir Lietuvos orientavimosi čempionate kalnų dviračiais vidutinėje trasoje. Kauno rajone Kačerginėje vykusiose varžybose prie starto linijos stojo 153 sportininkai.

Vyrų varžybose Lietuvos čempiono vardą apgynė I. Ambrazas iš „S-Sportas“. Čempionas apie 18,5 km distanciją su 28 kontroliniais punktais įveikė per 57 min. 57 sek. Kaip ir pernai, antrą vietą užėmė J. Maišelis iš „Perkūno“. Vicečempionas nugalėtojui pralaimėjo 1 min. 44 sek. Bronzą laimėjo J.V. Gvildys iš „S-Sportas“.

Moterų varžybose aukso medalį iškovojo Ramunė Arlauskienė. „Būdakalnio“ komandai atstovaujanti R. Arlauskienė apie 13,8 km distanciją su 22 kontroliniais punktais įveikė per 59 min. 38 sek. Sidabrą laimėjusi R. Puišienė savo komandos draugei pralaimėjo 1 min. 1 sek. Trečioje vietoje finišavo G. Andrašiūnienė.

Paskutinės šio sezono orientavimosi kalnų dviračiais varžybos vyks spalio 22-23 d. Šiauliuose, kur bus kovojama dėl Lietuvos taurės.