Judita Traubaitė iškovojo Pasaulio U23 taurę!

Baigėsi orientavimosi sporto slidėmis sezonas. Paskutinės sezono varžybos vyko Suomijoje, kur orientacininkai išsidalijo medalius pasaulio suaugusiųjų ir jaunimo čempionatuose bei Europos jaunių čempionate. Kartu vyko ir finalinis pasaulio taurės varžybų etapas tiek suaugusiųjų, tiek ir jaunimo U23 grupėje.

Susumavus viso sezono rezultatus, pasaulio taurę U23 grupėje iškovojo Lietuvos orientacininkė Judita Traubaitė.

„Tai didžiausias mano laimėjimas per visą karjerą. Aišku, jis kiek skiriasi nuo iškovotų medalių pasaulio čempionatuose. Bronzos medalius pasaulio čempionatuose lėmė vienas konkretus startas. Tuo tarpu laimėti pasaulio taurę galutinėje įskaitoje, reikėjo stabiliai gerai įveikti visas trasas viso sezono metu“, – iškovota taure džiaugėsi šiais metais pasaulio U23 čempionate ir 2020 metais pasaulio jaunimo (iki 20 metų) čempionate bronzos medalius laimėjusi J. Traubaitė.

Stabilūs rezultatai J. Traubaitei lėmė aukštą poziciją ir suaugusiųjų pasaulio taurės varžybų įskaitoje. Čia lietuvė užėmė 9 vietą. Iš viso vyko šeši pasaulio taurės etapai.

Pasaulio čempionate Suomijoje orientacininkai slidėmis varžėsi trijose asmeninėse rungtyse –sprinto, persekiojimo ir vidutinėje trasoje.

Aukščiausią vietą J. Traubaitė užėmė sprinto rungtyje. J. Traubaitė sprinto trasą įveikė per 12 min. 14 sek. ir iškovojo 8 vietą. Pasaulio čempione tapusiai estei Daisy Schnyder lietuvė pralaimėjo vos 38 sek. Persekiojimo lenktynėse ir vidutinėje trasoje J. Traubaitė užėmė 11 vietą.

„Prieš sprinto startą buvo daug įtampos ir nerimo, nes vietovė buvo visai nepažįstama ir neišbandyta. Į pora kontrolinių punktų pasirinkau ne pačius geriausius važiavimo variantus. Dar kažkiek brangių sekundžių galėjau sutaupyti kiek sėkmingiau pasinaudodama kitų dalyvių padarytais mažais pakirtimais, patogesniais įsukimais iš vienos vėžės į kitą. Sprinto trasoje jaučiausi geriausiai per visą čempionatą, jėgų su kaupu užteko iki pat finišo, – komentavo J. Traubaitė. – Apibendrinant, pasaulio čempionatas buvo sėkmingas, nors neidealus. Čiuožimo forma buvo tikrai gera, bet, kaip ir įprasta Suomijoje esančioms techniškoms trasoms, labai svarbu buvo ir sėkmingas orientavimasis. Techniškai švariai trasų įveikti nepavyko, bet didelių klaidų išvengiau, kas lėmė rezultatų pastovumą.“

Iš viso pasaulio suaugusiųjų čempionate Lietuvos rinktinei atstovavo keturi orientacininkai. Pasaulio jaunimo čempionate varžėsi du lietuviai, Europos jaunių pirmenybėse dalyvavo keturi Lietuvos atstovai.