Rinktinės lyderių pergalės Lietuvos OSKD čempionato startuose

Rugsėjo 24 – 26 dienomis Vilniuje vyko Lietuvos OSKD čempionatų startai 3 skirtingose rungtyse: penktadienį vyko sprintas, šeštadienį – estafetės, o sekmadienį ilga trasa.

Rugsėjo 24 diena, sprinto distancija

Sprinto varžybos vyko Vilniuje, „Fabų” žemėlapyje, o jas organizavo klubas „SK Igtisa”. Moterų grupėje čempionės titulą apgynė Gabrielė Andrašiūnienė (SK S-Sportas), kuri antros vietos nugalėtoją Ramunę Arlauskienę (OK Būdakalnis) aplenkė 4min. 7s. Bronzos medalį iškovojo Karolina Mickevičiūtė-Juodišienė (OK Fortūna), nuo čempionės atsilikusi 4min. 31s.

„Vienintelis tikslas buvo pravažiuoti be didelių klaidų . Žinojau, kad laimės ta, kuri jų padarys mažiausiai, tad fokusas buvo tik į orientavimąsi. Nežinojau kaip seksis, nes paskutinį kartą rimtose varžybose lenktyniavau pernai rudenį. Vis dėlto, labai džiaugiuosi kaip pavyko įveikti trasą”, – įspūdžiais dalinosi G.Andrašiūnienė.

Vyrų grupėje čempiono karūną perėme Ignas Ambrazas (SK S-Sportas) kuris 2020 metų čempioną Joną Maišelį (OK Perkūnas) aplenkė kiek daugiau nei pusė minutės (+0.39min.) Trečias finišavo Dovydas Mickus (OK Perkūnas) atsilikęs 44 sekundes nuo Igno.

Rugsėjo 25 diena, estafetės

Nemenčinėje vykusios estafetės ne vienai komandai sukėlė daug emocijų, o moterų grupės rezultati buvo anuliuoti dėl organizatorių klaidos – R.Arlauskienė abejuose savo etapuose mynė pagal tą patį skaidymą.

Vis gi, nepaisant anuliuotų rezultatų sportininkės buvo pagerbtos tokia eilės tvarka – R.Arlauskienė ir R.Puišienė (OK Būdakalnis), V.Aleliūnienė ir G.Andrašiūnienė (SK S-Sportas), V.Michnovič ir J.Umbrasaitė (OK Perkūnas).

Vyrų grupėje čempionai buvo išsiaiškinti sėkmingai, tačiau favoritais laikytos komandos buvo diskvalifikuotos dėl praleistų atžymų ar neapdairaus Sport Ident kortelės išsivalymo dar prieš ją nuskaitant finiše. Čempionų trejetukas išsidėstė tokia tvarka – auksą po 6 metų pergalės vėl iškovojo OK Perkūnas komanda (A.Žigilėjus, L.Petrovas, J.Maišelis), sidabras atiteko OK Fortūnos komandai (A.Valiauga, J.Juodišius, T.Malinauskas), bronzos medaliais pasipuošė OK Būdakalnio vyrai (Š.Dmukauskas, D.Kalvaitis, N.Kalvaitis).

Rugsėjo 26 diena, ilga trasa

Tame pačiame miške, kuriame dieną prieš vyko estafetės, sportininkai stojo prie paskutinio šių metų Lietuvos OSKD čempionato starto linijos.

Moterims reikėjo įveikti 27,8 km trasą su 25 kontroliniais punktais (oro linija). Greičiausiai tai padaryti pavyko šių metų sprinto čempionei bei  2020 ilgos trasos čempionei G.Andrašiūnienei (SK S-Sportas), ji trasą įveikė per 1.53.01. Vicečempione tapo K.Mickevičiūtė-Juodišienė (OK Fortūna), trečią vietą iškovojo daugkartinė Lietuvos čempionė R.Arlauskienė (OK Būdakalnis).

Vyrų grupėje užtikrintai ir konkurentams vilčių nesuteikiant pergalę iškovojo rinktinės lyderis Jonas Maišelis (OK Perkūnas).   2020 metų čempiono titulą saugojęs I.Ambrazas (SK S-Sportas) šiemet džiaugėsi sidabro medaliu, o nuo Jono atsiliko 7mins 40s. Bronzos medalis atiteko Jonui Vytautui Gvildžiui (SK S-Sportas), kuris šiemet sidabro medaliu jau buvo spėjęs pasidabinti Lietuvos čempionato bėgte sprinto distancijoje.

„Po metų petraukos labai smagu susigrąžinti čempiono vardą „karališkoje” ilgoje trasoje. Beveik visą trasą važiavau vienas, tik trasos pabaigoje pavyko pasivyti I.Ambrazą, o jį pasivijęs supratau, kad aukso medalis yra gana realus. Didesnių klaidų pavyo išvengti, tik ne visais savo pasirinktais variantais esu patenkintas”, – Jonas Maišelis.