J.Traubaitė ir R.Kavaliauskas tapo Lietuvos OSS čempionais sprinto ir vidutinėje trasose

Vilniuje sezoną pradėjo orientavimosi sporto entuziastai. Senojoje Pilaitėje vyko Lietuvos orientavimosi sporto slidėmis čempionatai sprinto ir vidutinėje trasose. Prie starto linijos stojo 169 aukšto meistriškumo grupėms priklausantys orientacininkai, kurie kovojo ne tik dėl medalių, bet ir dėl kelialapių į pasaulio čempionatą.

Planetos orientavimosi sporto slidėmis čempionatas elito ir jaunimo amžiaus grupėse bei Europos jaunių pirmenybės vyks Estijoje vasario 22-28 d.

„Pasaulio ir Europos čempionatuose Lietuvos rinktinei atstovaus 15 šalies orientacininkų. Aukštų rezultatų tikimės iš Juditos Traubaitės. Suaugusiųjų pirmenybėse debiutuosianti J. Traubaitė praėjusių metų pasaulio jaunimo čempionate iškovojo bronzos medalį. Dėl aukštų vietų gali kovoti ir kiti Lietuvos rinktinės lyderiai. Praėjusiais metais orientacininkai slidėmis buvo vieninteliai, kurie varžėsi tarptautinėse varžybose, nes kitų disciplinų pasaulio ir Europos čempionatai buvo atšaukti dėl pandemijos“, – sakė Lietuvos orientavimosi sporto federacijos prezidentas Donatas Kazlauskas.

Pasaulio čempionato prizininkė užtikrintai laimėjo Lietuvos pirmenybių auksą abiejose distancijose. 1,97 km sprinto distanciją su 15 kontrolinių punktų, J. Traubaitė įveikė per 13 min. 46 sek. Vidutinėje trasoje 5,7 km su 31 kontroliniu punktu, čempionė užtruko 39 min. 25 sek. Sidabro medalius abiejose distancijoje laimėjo Ramunė Arlauskienė iš „Būdakalnio“ klubo, bronzos apdovanojimai atiteko Gabrielei Andrašiūnienei iš „S-Sportas“ komandos.

„Čiuožti sekėsi gerai. Tačiau orientuotis nebuvo lengva ir klaidų nepavyko išvengti. Atsižvelgiant į tai, kad tai buvo pirmos varžybos su žemėlapiu šį sezoną, pasiektą rezultatą vertinu neblogai. Ruošiamės svarbiausiam startui – pasaulio čempionatui. Gerai, kad ši žiema nepalyginamai geresnė negu pernykštė. Sniego daug daugiau ir galima slidinėti Lietuvoje. Nes išvažiuoti į užsienį, kaip pernai, nepavyktų dėl įvairių apribojimų“, – teigė „Fortūnos“ klubui atstovaujanti J. Traubaitė.

Vyrų varžybose triumfavo Regimantas Kavaliauskas. „Telšių“ klubo atstovas 2,6 km sprinto trasą su 16 kontrolinių punktų įveikė per 15 min. 56 sek. Vidutinėje trasoje 6,5 km su 34 kontroliniais punktais, nugalėtojas finišą pasiekė per 36 min. 15 sek. Du medalius iškovojo Andrejus Gerasimovas. „Igtisa“ komandos orientacininkas laimėjo sidabrą sprinte ir bronzą vidutinėje trasoje.

„Norėjau patekti tarp prizininkų, bet net pats save nustebinau, kad pavyko laimėti abi dienas. Trasą reikėjo iškart susiplanuoti, nes ji neilga ir buvo daug punktų. Geriau buvo čiuožti vidutiniu tempu, negu maksimumą spausti, kad spėčiau skaityti žemėlapį. Ir smagu, kad čempionatas po tiek metų vyko Lietuvoje“, – pergale džiaugėsi R. Kavaliauskas.

Praėjusiais metais Lietuvos orientavimosi sporto slidėmis čempionatas neįvyko dėl nepakankamos sniego dangos. Artimiausias Lietuvos orientavimosi sporto slidėmis čempionatas – vasario 13 -14 d. Kaune.

Rezultatai