Lietuvos orientavimosi sporto kalnų dviračiais čempionato estafečių varžybose išdalinti apdovanojimai

Baigėsi Lietuvos orientavimosi sporto kalnų dviračiais čempionatų maratonas. Kaune, Kleboniškio miške buvo išdalinti Lietuvos čempionato medaliai estafečių varžybose. Prie starto linijos stojo net 78 komandos, iš viso 171 sportininkas.

Net keturis iš šešių apdovanojimų susižėrė Šiaulių „S-Sportas“ komandos orientacininkai.

Moterų elito varžybose, kur komandą sudaro dvi sportininkės, triumfavo praėjusių metų pasaulio čempionato prizininkės Gabrielės Andrašiūnienės vedama „S-Sportas“ komanda. Kartu su Aušrine Žvirblyte nugalėtojos trasą įveikė per 1 val. 50 min. 44 sek. ir artimiausias persekiotojas aplenkė beveik 10 min. Sidabro medalius laimėjo kita „S-Sportas“ pora Gabija Ražaitytė – Saunorienė ir Vesta Aleliūnienė. Bronza atiteko „IOSK Būdakalnis“ komandos atstovėms Ramunei Arlauskienei ir Romai Puišienei.

Vyrų elito varžybose komandą sudaro trys orientacininkai. Lietuvos čempionų titulą iškovojo „S-Sportas“ komanda, kuriai atstovavo Petras Andrašiūnas bei Svajūnas ir Ignas Ambrazai. Nugalėtojai trasą įveikė per 2 val. 52 min. 55 sek. Antrą vietą užėmė „OK Telšiai“ ekipa. Vicečempionai Vitalijus Petrulis, Audrius Platakis ir Regimantas Kavaliauskas nugalėtojams pralaimėjo beveik 5 min. Bronzos medalius laimėjo dar viena „S-Sportas“ ekipa – Jonas Vytautas Gvildys, Vilius Aleliūnas ir Simonas Krėpšta.

„Kiekvienas komandos narys padarėme savo darbą ką galėjome. O ką veikė kitos komandos miške, tai jau ne mūsų reikalas, – po pergalės šypsojosi čempionų komandos atstovas P. Andrašiūnas. – Prieš varžybas aiškia favorite buvo laikoma „Būdakalnio“ komanda, nes vietiniai sportininkai turi pranašumą. Bet estafetės yra ilgos, todėl toks scenarijai, kaip įvyko šiandien yra neišvengiami. Pirmavę „Būdakalnio“ atstovai suklydo atsižymėję ne tą kontrolinį punktą ir buvo diskvalifikuoti. Tuo tarpu mes pravažiavom pagal savo galimybes, aplenkėm kitas komandas ir iškovojom auksą“.

Lietuvos orientavimosi sporto sezonas baigsis kitą savaitgalį. Vievio apylinkėse vyks Lietuvos taurės varžybos, kur orientacininkai varžysis bėgte ir kalnų dviračiais.

„Džiaugiamės, kad nepaisant pandemijos, šiais metais įvyko visi numatyti Lietuvos orientavimosi sporto čempionatai bėgte ir dviračiais. Buvo surengtas netgi Baltijos šalių čempionatas kalnų dviračiais ir Lietuvoje varžėsi stipriausi ne tik mūsų šalies, bet ir kaimyninių valstybių – Latvijos, Estijos ir Suomijos sportininkai“, – sakė P. Andrašiūnas.

Dėl pandemijos šiais metais buvo atšaukti visi orientavimosi sporto bėgte ir dviračiais pasaulio bei Europos čempionatai. Metų pradžioje spėta surengti pasaulio ir Europos orientavimosi sporto slidėmis čempionatus. Pasaulio jaunimo čempionate bronzos medalį iškovojo lietuvė Judita Traubaitė, o Europos suaugusiųjų čempionate Lietuvos vyrų rinktinė užėmė 6 vietą estafečių varžybose.