Lietuvos orientavimosi sporto čempionate – saldus revanšas ir trečias aukso medalis

Nuleista šio sezono orientavimosi sporto bėgte Lietuvos čempionatų uždanga. Paskutinės šių metų varžybos vyko Varėnos rajone esančiame Apsingės miške. Į Lietuvos orientavimosi sporto čempionatą vidutinėje trasoje susirinko net 586 dalyviai.

Vyrų čempionate jau trečius metus iš eilės auksą vidutinėje trasoje laimėjo Vytautas Jonas Gvildys iš „Medeinos“ klubo. 6,7 km distanciją su 23 kontrolės punktais nugalėtojas įveikė per 35 min. 4 sek. Antrą vietą užėmė Algirdas Bartkevičius iš „Šilo“ klubo (37 min.), trečias finišavo Simonas Krėpšta iš „Tako“ komandos (39 min. 11 sek.).

Lietuvos čempionatuose V. J. Gvildys šiais metais tris kartus buvo arti aukso medalių, tačiau sprinto, ilgoje ir naktinėje trasoje jis tenkinosi sidabro apdovanojimais. Dvejuose čempionatuose, V. J. Gvildys čempionams pralaimėjo vos 2 sek.

„Sekėsi gerai. Puikiai pradėjau trasą ir greitai pasivijau šiuo metu už mane stipresnį Algirdą. Nors jis bėgo agresyviau, be ne tiksliau. Trasoje visada savimi pasitikiu labiau negu kitais, todėl nesilaikiau varžovui už nugaros. Be to jis bėgo tokiu greičiu, kad nelabai pavyktų ir išlaikyti jo tempą. Algirdas buvo atitrūkęs, bet po smulkių klaidų vėl atsirasdavo šalia manęs. Trasa buvo trumpa, tad pavyko pasiekti finišą ir nesant puikios fizinės formos, nes pastaruoju metu kankino traumos“, – pergale džiaugėsi V. J. Gvildys.

Moterų varžybose jau trečią Lietuvos čempionės titulą šiais metais iškovojo Sandra Paužaitė. „Dainavos“ klubo atstovė 5,1 km distanciją su 17 kontrolinių punktų įveikė per 35 min. 14 sek. Antrą vietą užėmė nugalėtojai tik 12 sek. pralaimėjusi Gabija Ražaitytė iš „Igtisa“ ekipos. Trečioje vietoje finišavusi Judita Traubaitė iš „Fortūnos“ čempionei pralaimėjo 34 sek.

„Vidutinės trasos čempionatas – mano mėgstamiausia rungtis ir čia labiausiai noriu laimėti. Trasoje sekėsi gerai, padariau tik kelias nedideles klaidas. Ko gero, tai buvo geriausiai įveikta trasa šiais metais. Buvo didelė konkurencija, tai parodo ir rezultatai, nes prizininkių trejetas trasą įveikė panašiu laiku. Džiugina, kad auga jauna perspektyvi merginų karta“, – sakė Lietuvos čempionės titulą ilgoje, vidutinėje ir naktinėje trasose šiais metais iškovojusi S. Paužaitė.

Iš viso 2020 metais buvo surengti net 7 Lietuvos orientavimosi sporto bėgte čempionatai.