Lietuvos OSKD čempionate triumfavo Pasaulio čempionato prizinininkė

Daugiau negu šimtas dalyvių varžėsi dėl medalių Lietuvos orientavimosi sporto kalnų dviračiais čempionatuose. Pirmą varžybų dieną vyko sprinto čempionatas šalia Vilniaus televizijos bokšto, antrą dieną Ravų miške orientacininkai išsidalijo apdovanojimus ilgoje trasoje.

Moterų varžybose triumfavo viena tituluočiausių Lietuvos orientavimosi sporto kalnų dviračiais atstovių Gabrielė Andrašiūnienė iš „S-Sportas“ klubo. Praėjusių metų pasaulio čempionato prizininkė buvo greičiausia abiejose trasose. Šių metų Lietuvos čempionatuose G. Andrašiūnienė iš viso iškovojo jau keturis aukso medalius.

Sprinto distanciją G. Andrašiūnienė įveikė per 24 min. 16 sek. ir įtikinamai aplenkė prizininkėmis tapusias „Būdakalnio“ klubo atstovės. Antrą vietą užėmė Ramunė Arlauskienė (28 min. 50 sek.), trečią – Roma Puišienė (30 min. 46 sek.).

Ilgoje trasoje G. Andrašiūnienė sugaišo 1 val. 50 min. 6 sek. ir artimiausias persekiotojas aplenkė daugiau negu 10 minučių. Dar vieną sidabro medalį iškovojo R. Arlauskienė (2 val. 1 min. 2 sek.), bronza atiteko Algirdai Mickuvienei iš „Perkūno“ komandos (2 val. 1 min. 53 sek.).

„Prieš startą buvo jaudulio, nes šiemet turėjome labai mažai aukšto lygio tarptautinių varžybų. Todėl sunku pagauti orientavimosi ritmą ir jį išlaikyti. Trasos buvo sudėtingos, bet išvengiau reikšmingų orientavimosi klaidų ir esu patenkinta pasiektais rezultatais bei trasų įveikimo greičiu. Šis sezonas buvo labai intensyvus, nes neįvykusias orientavimosi varžybas keičiau į kalnų dviračių ar net plento lenktynes. Startų buvo tikrai daug. Todėl jau norisi šiek tiek pailsėti ir pasiilgti dviračio, kad kito sezono startams būtų galima ruoštis taip pat atsakingai, kaip ir šiemet“, – teigė daugkartinė Lietuvos čempionė G. Andrašiūnienė.

Vyrų varžybose trečią Lietuvos čempionatų aukso medalį šiais metais iškovojo Jonas Maišelis iš „Perkūno“ klubo. Sprinto distanciją J. Maišelis įveikė per 25 min. 48 sek. Antroje vietoje likęs Ignas Ambrazas iš „S-Sportas“ komandos čempionui pralaimėjo 21 sek. Trečią vietą užėmė Šarūnas Dmukauskas iš „Būdakalnio“ (30 min. 14 sek.).

Lietuvos čempionu ilgoje trasoje tapo I. Ambrazas. Nugalėtojas distanciją įveikė per 1 val. 50 min. 23 sek. Antras finišavo Š. Dmukauskas (1 val. 51 min. 37 sek.), trečias Julius Juodišius iš „Fortūnos“ ekipos (1 val. 54 min. 37 sek.).

„Trasoje nepavyko išvengti klaidų, pasirinkau kelis blogus variantus. Bet vietovė buvo labai kalnuota, tai mano fizinis pasirengimas suteikė pranašumą prieš varžovus. Tai mano pirmas Lietuvos čempiono titulas asmeninėje rungtyje suaugusiųjų grupėje. Iki tol buvau laimėjęs čempionatus kartu su komanda. Šie metai man yra pirmi elito grupėje ir sezoną vertinu kaip gerą pasirengimą kitiems metams, kai elito grupėje startuosiu ir tarptautinėse varžybose“, – pergale džiaugėsi I. Ambrazas.

Paskutinis Lietuvos orientavimosi kalnų dviračiais čempionatas estafečių trasoje vyks spalio 11 d. Kaune.