Lietuvos orientavimosi sporto čempionate – favoritų pergalės

Beveik tūkstantis orientavimo sporto entuziastų varžėsi Lietuvos čempionatuose ilgoje ir estafečių trasose Merkinėje. Pirmą varžybų dieną vyko Lietuvos čempionatas ilgoje trasoje. Joje startavo net 461 sportininkas.

Vyrų varžybų dalyviams teko įveikti 16,5 km su 26 kontroliniais punktais. Lietuvos čempiono titulą iškovojo Algirdas Bartkevičius. „Šilo“ klubo atstovas distanciją įveikė per 1 val. 40 min. 46 sek. ir artimiausius persekiotojus aplenkė beveik 3 minutėmis.

„Ilga trasa vyrų elito grupėje, tai 100 minučių darbo su žemėlapiu, daug kovos ir fizinio skausmo. Tinkamai pasiruošti tokioms varžyboms reikia ne vienerių metų darbo. Pergalė ilgoje trasoje yra išsipildžiusi svajonė ir svarbus karjeros žingsnis į priekį. Trasos pradžioje padariau klaidų, tačiau turėjau planą ir jo laikiausi. Gavęs progą bėgti keliu, išnaudojau šią savo stiprybę“, – sakė šiais metais ir sprinto trasoje Lietuvos čempionato auksą laimėjęs A. Bartkevičius.

Jau trečią kartą šį sezoną Lietuvos čempionatuose antra vieta tenkinosi Jonas Vytautas Gvildys. Ilgoje trasoje „Medeinos“ klubo lyderis iškovojo sidabro medalį, kaip ir sprinto bei naktinėje trasose. Bronzą laimėjo Vytautas Beliūnas iš „Šilo“ klubo.

Moterų varžybose triumfavo Sandra Paužaitė iš Alytaus „Dainavos“. Čempionė 11,4 km distanciją su 20 kontrolinių punktų įveikė per 1 val. 31 min. 2 sek. Tai antras S. Paužaitės aukso medalis šių metų Lietuvos čempionatuose. Nepralenkiama S. Paužaitė buvo ir naktinėje trasoje. Antrą vietą ilgoje trasoje užėmė kita „Dainavos“ atstovė Kristina Masevičiūtė, trečia finišavo Ugnė Gineikaitė iš „Tako“ klubo.

Antrą varžybų dieną vykusiose estafečių varžybose prie starto linijos stojo 183 komandos, net 508 sportininkai.Vyrų varžybose Lietuvos čempione antrus metus iš eilės tapo Prienų „Šilo“ komanda, kuriai atstovavo A. Bartkevičius, V. Beliūnas ir Mantas Martinkus. Antrą vietą užėmė Šiaulių „Igtisa“, trečią – Kauno „Takas“.

„Su Prienų komanda estafečių rungtį laimėjome ir pernai, todėl žinojome ko reikia, norint pakartoti sėkmę Lietuvos čempionate. Favoritų statusas pridėjo šiek tiek spaudimo, tačiau visi komandos nariai su psichologiniu spaudimu susitvarkėme, atlikome savo darbą trasoje ir apgynėme čempionų titulą“, – teigė du aukso medalius per dvi dienas iškovojęs A. Bartkevičius.

Moterų varžybose po metų pertraukos Lietuvos čempionių vardą susigrąžino Vilniaus OSK „Fortūnos“ orientacininkės – Jogvilė Sušinskaitė, Judita Traubaitė ir Miglė Sušinskaitė. Sidabro medalius iškovojo Kauno „Tako“ komanda, bronza atiteko Kauno „Medeinos“ ekipai.

Kitas Lietuvos orientacinio sporto bėgte čempionatas vyks vidutinėje trasoje spalio 3 dieną.