Pasaulio jaunimo čempionato pradžia pažymėta puikiu J. Traubaitės pasirodymu

Judita Traubaitė

Judita Traubaitė / LOSF atchyvo nuotr.

Švedijoje Umea mieste pasaulio jaunimo čempionato pirmąją dieną Judita Traubaitė sprinto distancijoje pateko į geriausiųjų dešimtuką ir iškovojo 7-ąją vietą. Pasaulio jaunimo bei Europos jaunių orientavimosi sporto slidėmis čempionatai į Švediją tik prieš mėnesį buvo perkelti iš kaimyninės Latvijos dėl sniego trūkumo.

Tarp merginų iki 20 metų grupėje lietuvė 3,3 km distanciją su 10 kontrolinių punktų  įveikė per 12 min. 45 sek. Viduryje trasos J. Traubaitė buvo išsiveržusi į antrąją vietą, tačiau dėl padarytos nedidelės klaidos prarado laiko ir buvo aplenkta keletos varžovų.

Tarp merginų greičiausia buvo švedė Elin Schagerstrom, kuri trasą įveikė per 12 min. 07 sek. Sidabro medalį iškovojo rusė Olesia Riazanova (12:10 min.), o bronzą – norvegė Jenny Baklid (12:22 min.).

Vaikinų grupėje Kasparas Šulčys sprinto distancijoje užėmė 23-tą vietą. 3,9 km distanciją su 12 kontrolinių  lietuvis įveikė per 13 min. 43 sek. ir atsiliko nuo lyderio suomio Niklo Ekstrom  1 min. 57 sek.

Europos jaunių čempionate startavo  keturi sportininkai:  merginų grupėje Emilija Tamoševičiūtė buvo 20-ta, o vaikinų – Andojas Lapinskas – 23-ias, Pijus Jaloveckas – 37-as, o Adomas Traubas buvo diskvalifikuotas.  Lyderiai šiose amžiaus grupėse buvo Rusijos ir Čekijos atstovai.

Pasaulio taurės I-asis etapas

Kartu šiandien prasidėjo ir Pasaulio orientavimosi sporto slidėmis I-asis Pasaulio taurės etapas. Vyrų grupėje Nerijus Šulčys trasą įveikė per 17 min. 26 sek. ir nuo lyderio ruso Andrej Lamov atsilikęs 4 min 04 sek iškovojo 43-iąją vietą. Kitas Lietuvos atstovas Vitalijus Petrulis užėmė 45 vietą.

 

Pirmos dienos GPS

 

Rytoj sportininkų laukia ilgos trasos varžybos. Pirmieji startai 11 val. Lietuvos laiku.

Varžybų puslapis

Rezultatai tiesiogiai