Baltijos jaunimo taurėje Lietuvos rinktinė – trečia

Baltijos šalių jaunieji orientacininkai tradiciškai baigia sezoną varžydamiesi Baltijos jaunimo taurėje.

Šiemet šios varžybos vyko Siguldoje, kur Pietų Švedijos ir Smålando regionų, Estijos, Latvijos, Lenkijos, Lietuvos ir Suomijos švedų orientacininkai varžėsi estafečių bei ilgos trasos varžybose.

Susumavus dviejų dienų rezultatus tapo aišku, kad komandinėje įskaitoje pajėgiausi buvo Smålando regiono sportininkai. Antri liko varžybų šeimininkai latviai, o Lietuvos rinktinė šį kartą finišavo trečia.

Komandiniai rezultatai.

Po šeštadienį vykusių estafečių, kuriose lietuviams nepavyko prasibrauti tarp prizininkų, sekmadienį ilgos trasos varžybose net devyni lietuvaičiai finišavo pirmajame dešimtuke.

Merginų jaunimo grupėje antrąją vietą iškovojo Judita Traubaitė, 2 min. 16 sek. nusileidusi nugalėjusiai Signei Sirmai iš Latvijos. Miglė Sušinskaitė galutinėje rikiuotėje liko 6-a, o Viktorija Drazdauskaitė – 9-a.

Į pirmąjį dešimtuką taip pat pateko Ugnė Skučaitė ir Beatričė Karlonaitė, merginų iki 16-os metų amžiaus grupėje užėmusios 4-ą ir 6-ą vietas.

Merginų iki 18-os metų grupėje Ugnė Liegutė finišavo 5-oje vietoje.

Vaikinų iki 18-os metų grupėje antrąją vietą iškovojo Rokas Barauskas, 1 min. 14 sek. atsilikęs nuo Jonny Donnerio iš Suomijos. Dovydas Kaušakys finišo liniją kirto 9-oje pozicijoje.

Andojas Lapinskas iškovojo trečiąją vietą vaikinų iki 16-os metų grupėje, į priekį praleidęs tik švedą Noelį Brauną ir latvį Matissą Saulite.

Ilgos trasos rezultatai.

Estafečių rezultatai M18_W16_M20_W20

Estafečių rezultatai W18_M16_M20_W20