MTBO sezonas – finišo tiesiojoje

Jonas Maišelis

 

Tarptautinių orientavimosi sporto kalnų dviračiais varžybų sezonas artėja į pabaigą. Jau rytoj Vokietijoje Europos čempionate kovas pradės jaunimo ir jaunių grupių atstovai, o penktadienį prasidės ir suaugusiųjų finalinis Pasaulio taurės etapas. Ten pat dėl Pasaulio čempionato apdovanojimų varžysis ir per 300 veteranų.

Pasaulio taurės finalo programa

Spalio 4 d. – Ilga trasa

Spalio 5 d. – Estafetės

Spalio 6 d. – Sprintas

Europos jaunimo, jaunių čempionato programa

Spalio 3 d. – Vidutinė trasa

Spalio 4 d. – Ilga trasa

Spalio 5 d. – Estafetės

Spalio 6 d. – Sprintas

Finaliniame Pasaulio taurės etape Lietuvai atstovaus Karolina Mickevičiūtė-Juodišienė (OSK „Fortūna“), Gabrielė Andrašiūnienė (OSK „Sakas“), Jonas Maišelis (OSK „Perkūnas“), Šarūnas Dmukauskas (IOSK „Būdakalnis“) ir Petras Andrašiūnas (OSK „Sakas“).

Po dviejų etapų bendrojoje Pasaulio taurės įskaitoje Gabrielė Andrašiūnienė su 199 taškais šiuo metu užima 5-ą vietą.

Pirmauja čekė Veronika Kubinova (270 tšk.), britė Emily Benham Kvale (240 tšk.) yra antra, o trečioje vietoje rikiuojasi – danė Camilla Soegaard (223 tšk.).

Vyrų grupėje pirmąsias dvi vietas užima Rusijos sportininkai. Antonas Foliforovas su 278 tšk. lenkia Valerijų Gluhovą (196 tšk.) bei suomį Jussį Laurilą (175 tšk). Aukščiausiai iš lietuvių rikiuojasi Jonas Maišelis, kuris su 131 tšk. yra 13-as.

Europos čempionato jaunimo varžybose startuos Austėja Kalvaitytė (IOSK „Būdakalnis“/Kauno sporto mokykla Gaja), Justė Umbrasaitė (OSK „Perkūnas“), Ignas Ambrazas (OSK „Sakas“), Ąžuolas Macijauskas (OSK „Perkūnas“/Vilniaus miesto sporto centras) ir Martynas Jurgaitis (OSK „Sakas“), o jaunių – Aušrinė Žvirblytė (OSK „Perkūnas“/Vilniaus miesto sporto centras), Vytenė Puišytė (IOSK „Būdakalnis“), Vėjus Žigilėjus (OSK „Perkūnas“/Vilniaus miesto sporto centras), Nojus Lukošius (OSK „Perkūnas“/Vilniaus miesto sporto centras) ir Rapolas Balna (OSK „Kopa“).

Komandos vadovas – Petras Andrašiūnas.

Varžybų tinklapis: 2019.mtbo-deutschland.de