Pasaulio taurėje – švedės Tove Alexandersson triumfas

Nuotrauka: Malin Fuhr/IOF

 

Sekmadienį Šveicarijoje baigėsi trečiasis Pasaulio taurės etapas, kuriame varžėsi per 130 vyrų ir 100 moterų iš 25 šalių, o tarp jų ir 5 Lietuvos orientacininkai.

Visas tris pergales iškovojo švedė Tove Alexandersson bei iš anksto užsitikrino 2019-ų metų, o taip pat ir šeštąjį iš eilės Pasaulio taurės nugalėtojos titulą. Finalinis Pasaulio taurės etapas vyks spalio mėnesį Kinijoje.

Penktadienį vykusiose vidutinės trasos varžybose aukščiausią vietą iš lietuvių užėmė Jonas Vytautas Gvildys, finišavęs 52-oje vietoje. Vyrų rinktinės lyderis 7 kilometro su 19 kontrolinių punktų trasą įveikė per 44 min. 10 sek. ir nuo pirmą kartą Pasaulio taurės varžybose nugalėjusio šveicaro Joey Hadorno atsiliko 6 min. 49 sek. Antrąją vietą užėmė šveicaras Danielis Hubmannas (+0:09), o trečiąją – švedas Martinas Regbornas (+0:37).

Leonas Mockūnas finišavo 79-oje (+10:15), o Algirdas Bartkevičius – 92-oje vietoje (+13:10).

Moterų grupėje Gabija Ražaitytė 6,2 kilometro su 17 kontrolinių punktų trasą įveikė per 48 min. 50 sek. ir užėmė 53-ą vietą. Nugalėjo švedė Tove Alexandersson (37:01), aplenkusi šveicares Simoną Aebersold (+2:36) bei Sabinę Hauswirth (+2:49).

Aušrinė Kutkaitė finišavo 60-a, nuo nugalėtojos atsilikusi 12 min. 24 sek.

Rezultatai

Vyrų GPS

Moterų GPS


Šeštadienį vykusios eliminavimo sprinto varžybos lietuviams susiklostė nesėkmingai: kvalifikacinėse varžybose lietuviai nepateko tarp dvylikos greičiausiųjų savo pogrupiuose ir neatsirinko į vėliau vykusius ketvirtfinalio, pusfinalio ir finalinį bėgimus. Algirdas Bartkevičius savo pogrupyje liko 25-as, o Jonas Vytautas Gvildys – 27-as. Arčiausiai patekimo į tolimesnį etapą buvo Gabija Ražaitytė, savo pogrupyje finišavusi 15-a. Aušrinė Kutkaitė trečiajame pogrupyje užėmė 20 vietą.

Tarp moterų eilinę pergalę iškovojo švedė Tove Alexandersson. Antrąją vietą iškovojo čekė Tereza Janosikova, o trečiąją – varžybų šeimininkė Elena Roos. Vyrų grupėje pergalę šventė čekas Vojtechas Kralas, finiše aplenkęs šveicarą Joey Hadorną bei britą Ralphą Streetą.

Rezultatai

Vyrų finalo GPS

Moterų finalo GPS


Paskutiniąją etapo dieną vykusiose sprinto varžybose nugalėjo švedė Tove Alexandersson ir belgas Yannickas Michielsas.

Švedė 3,6 kilometro su 20 kontrolinių punktų sprinto trasą įveikė per 14 min. 18 sek. ir 16 sek. aplenkė antroje vietoje likusią šveicarę Eleną Roos. Trečioji vieta atiteko dar vienai šveicarei Simonai Aebersold, atsilikusiai 43 sek.

Vyrų grupėje nugalėjęs Yannickas Michielsas 4 kilometrų su 22 kontroliniais punktais trasoje užtruko 13 min. 29 sek. ir vos 2 sek. aplenkė antroje vietoje likusį britą Kristianą Jonesą bei 14 sek. šveicarą Matthiasą Kyburzą.

Vienintelis A finale startavęs lietuvis Jonas Vytautas Gvildys nugalėtojui iš Belgijos nusileido 1 min. 46 sek. ir užėmė 33-ą vietą. B grupėje startavusi Gabija Ražaitytė užėmė 13-ą, o Aušrinė Kutkaitė – 35-ą vietą. Algirdas Bartkevičius vyrų B grupėje finišavo 45-as.

Rezultatai

Vyrų GPS

Moterų GPS


Pasaulio taurėje bendrojoje įskaitoje ir toliau pirmauja švedė Tove Alexandersson (600 tšk.), į antrąją vietą pakilo šveicarė Simona Aebersold (343 tšk.), o trečiąją poziciją išlaikė rusė Natalia Gemperle (340 tšk.). Gabija Ražaitytė su 28 taškais rikiuojasi 55-oje vietoje, o Aušrinė Kutkaitė, surinkusi 2 taškus, yra 84-a.

Tarp vyrų lyderio pozicijos neužleidžia švedas Gustavas Bergmanas (399 tšk.). Antrąją vietą užima norvegas Olavas Lundanesas (370 tšk.), o trečiąją – šveicaras Danielis Hubmannas (296 tšk). Jonas Vytautas Gvildys su 63 taškais bendrojoje įskaitoje užima 32-ą vietą.

Pasaulio taurės bendroji įskaita

Finalinis Pasaulio taurės etapas spalio 26-29 dienomis vyks Kinijoje.