Į Panemunės šilą kviečia nemokami orientavimosi sporto užsiėmimai

 

Visą rudenį kauniečius ir miesto svečius sveikai pajudėti gamtoje kvies projektas „IŠMOK orientuotis“.

Tai nemokami orientavimosi sporto užsiėmimai suaugusiems, kurių metu visi norintys turės galimybę susipažinti su sportinio žemėlapio ženklais, išmokti naudotis kompasu ir orientuotis miške. Užsiėmimai vyks kiekvieną trečiadienį Panemunės šile, pliaže prie Trijų mergelių tilto, nuo 18 val.

„Užsiėmimuose laukiami visi nepaisant fizinio pasirengimo. Orientavimosi sportas dažnai apibūdinamas kaip „bėgimas žaidžiant šachmatais“, todėl atėjusiems teks daugiau padirbėti galva, o ne kojomis“ – pasakojo užsiėmimų organizatorė Lina Balčiūnaitė.

„Šis projektas skirtas suaugusiems, kurie domisi aktyviu laisvalaikiu gamtoje ar nori išmokti kažką naujo. Vaikai turi galimybes lankyti orientavimosi sporto treniruotes sporto mokyklose, o suaugusiems viską reikia išmokti patiems, todėl ir gimė idėja organizuoti užsiėmimus, tiems, kurie praleido progą išmokti orientuotis mokykloje“ – šypsojosi projekto sumanytojai.

Kauniečių mėgstamas Panemunės šilas – puiki vieta aktyviam poilsiui po mokslų ar darbų, o „IŠMOK orientuotis“ užsiėmimų organizatoriai kviečia pabandyti išsukti iš įprasto maršruto ir žemėlapio pagalba atrasi naujų, nematytų Panemunės šilo vietų.