Pasaulio orientavimosi sporto čempionate – 23-a Gabijos Ražaitytės vieta

Gabija Ražaitytė. Nuotrauka: IOF/WOC2019

 

Penktadienį po poilsio dienos Norvegijoje tęsėsi Pasaulio orientavimosi sporto čempionatas bei paaiškėjo stipriausi orientacininkai vidutinėje trasoje. Jau po antrąjį aukso medalį čempionate iškovojo švedė Tove Alexandersson ir norvegas Olavas Lundanesas, prieš tai triumfavę ilgoje distancijoje.

Moterų grupėje praktiškai be orientavimosi klaidų trasą įveikusi Gabija Ražaitytė užėmė 23-ą vietą. Vienintelė moterų finale bėgusi lietuvė 5,5 kilometro su 20 kontrolinių punktų trasą įveikė per 44 min. 19 sek. ir nuo čempione tapusios švedės Toves Alexandersson atsiliko 5 min. 59 sek. Sidabro medalį iškovojo šveicarė Simona Aebersold, atsilikusi vos 5 sek., o bronzos apdovanojimai įteikti dviem sportininkėms, trasą įveikusioms per tokį patį laiką – rusei Natalijai Gemperlei ir suomei Venlai Harju (+1:45).

„Trasa tikrai įdomi ir techniška, o parinkta vietovė labai tinkanti vidutinei trasai: buvo ir greito tikslaus orientavimosi gero „bėgamumo“ miške, ir tankesnių, akmenuotų plotų. Paprastesnis orientavimasis ir daugiau greito bėgimo buvo tik aplink varžybų areną, bet koncentraciją reikėjo išlaikyti iki pat trasos pabaigos. Po ilgos distancijos jaučiausi labai išsikrovusi, bet per poilsio dieną, manau, pavyko atsigauti ir pakankamai pailsėti. Fiziškai tokioje vietovėje visiems sportininkams nėra lengva. Pasirodymu esu patenkinta bei, sakyčiau, tai buvo vienas geriausių mano pasirodymų Pasaulio čempionatų vidutinėje trasoje. Džiugu, kad pavyko gerai pasirodyti svarbiausią sezono dieną. Čempionato lygis aukštas: užimta vieta nelabai džiugina, nors tai ir yra mano aukščiausia užimta vieta vidutinėje trasoje“, – po finišo pasakojo Gabija Ražaitytė.

Vyrų grupėje po atkaklios kovos nugalėjo norvegas Olavas Lundanesas, 6,1 kilometro su 23 kontroliniais punktais trasoje užtrukęs 34 min. 18 sek. bei 11 sek. aplenkęs antroje vietoje likusį švedą Gustavą Bergmaną. Bronzos apdovanojimą iškovojo dar vienas norvegas Magne Daehli, atsilikęs 29 sek.

Jonas Vytautas Gvildys trasoje neišvengė klaidų ir finišo liniją kirto 32-oje vietoje, čempionui pralaimėjęs 6 min. 25 sek.

Šeštadienį vyks paskutinė čempionato rungtis – estafetės.

Rezultatai

GPS

Varžybų tinklapis: www.woc2019.no