Pasaulio orientavimosi sporto kalnų dviračiais čempionate – pirmasis lietuvių podiumas

Antradienį Danijoje tęsėsi Pasaulio orientavimosi sporto kalnų dviračiais čempionatas.

Antrąją čempionato dieną vykusiose vidutinės trasos varžybose Gabrielė Andrašiūnienė iškovojo 6-ą vietą ir kartu su stipriausiomis sportininkėmis buvo apdovanota diplomu ant nugalėtojų pakylos.

Lietuvos rinktinės lyderė 15,5 kilometro su 26 kontroliniais punktais trasą įveikė per 1 val. 7 sek. ir 4 min. atsiliko nuo antrąjį aukso medalį čempionate iškovojusios britės Emily Benham Kvale. Kaip ir prieš tai vykusiose sprinto varžybose, sidabro medalį iškovojo čekė Veronika Kubinova, atsilikusi vos 5 sek. Bronzos apdovanojimai įteikti dviem sportininkėms, finiše užfiksavusioms vienodą laiką  – suomei Marikai Harai ir danei Camillai Soegaard (+2:17).

„Nepavyko trasos įveikti labai gerai. Iš tiesų buvo labai sudėtinga orientuotis. Nuo pat pirmų punktų prasidėjo mažos klaidelės, bet panašu, kad jas darė ir visos varžovės. Trasos skaidyme padariau apie 1,5 minutės klaidą, kuri buvo labai skaudi ir dėl jos pralošiau geresnę vietą. Šešta vieta džiugina, nes lipti ant podiumo visada yra smagu. Gaila dėl tos vienos klaidelės, be kurios galėjau turėti galimybę pakovoti dėl trečios vietos. Džiaugiuosi, kad net su tokiu prastu pasirodymu sugebėjau pasiekti gerą rezultatą. Atrodo, fizinė forma – gera ir dar yra keletas dienų ją parodyti kitose distancijose“, – pasirodymą vidutinėje trasoje apibendrino Gabrielė Andrašiūnienė.

Karolina Mickevičiūtė-Juodišienė užėmė 23-ą (+10:22), o Viktorija Michnovič – 30-ą vietą (+13:00).

Vyrų grupėje lietuviams varžybos baigėsi nesėkmingai. Aukščiausią vietą užėmė Petras Andrašiūnas, finišavęs 41-oje pozicijoje (+11:37). Jonas Maišelis liko 44-as (+12:16), Šarūnas Dmukauskas – 47-as (+13:21), Julius Juodišius – 50-as (+14:47), o Regimantas Kavaliauskas pradūrė padangą ir varžybų nebaigė.

Nugalėjo čekas Vojtechas Ludvikas, 17,1 kilometro su 31 kontroliniu punktu trasoje užtrukęs 53 min. 59 sek. Antrąją ir trečiąją vietas pasidalino sportininkai iš Rusijos: sidabro medalį iškovojo Antonas Foliforovas (+0:44), o bronzos – Grigorijus Medvedevas (+0:51).

Jaunimo merginų grupėje Eglė Rubaževičiūtė užėmė 20-ą vietą, nuo čempione tapusios varžybų šeimininkės Nikoline Splittorff atsilikusi 14 min. 39 sek. Austėja Kalvaitytė užėmė 33-ą (+20:43), o Justė Umbrasaitė – 34-ą vietą (+24:46).

Jaunimo vaikinų grupėje Ignas Ambrazas aukso medalį iškovojusiam čekui Janui Hašekui pralaimėjo 13 min. 26 sek. ir finišavo 24-oje vietoje. Viena pozicija žemiau liko Martynas Jurgaitis (+14:09), o Ąžuolas Macijauskas galutinėje rikiuotėje liko 30-as (+17:18).

Trečiadienį čempionate vyks ilgos trasos varžybos.

Preliminarūs rezultatai


Video reportažas