Gabrielė Andrašiūnienė Pasaulio orientavimosi sporto kalnų dviračiais čempionate – 9-a

 

Sekmadienį Danijoje prasidėjusio Pasaulio orientavimosi sporto kalnų dviračiais čempionato sprinto trasoje Gabrielė Andrašiūnienė iškovojo 9-ą vietą.

Lietuvė 7,6 kilometro su 25 kontroliniais punktais trasą įveikė per 24 min. 33 sek. ir 2 min. 25 sek. atsiliko nuo čempione tapusios britės Emily Benham Kvale. Sidabro apdovanojimą iškovojo čekė Veronika Kubinova (+0:39), o bronzos – dar viena Didžiosios Britanijos atstovė Clare Dallimore (+0:43).

„Trasos pradžioje važiavau šiek tiek ramiau, nes žinojau, kad bus sudėtinga orientuotis. Maždaug iki trasos vidurio ir žemėlapio keitimo viskas ėjosi gan neblogai. Pasirinkau kelis neteisingus kelio variantus, bet tokių klaidų, kad pravažiuočiau kelią ar tektų apsisukinėti, nedariau. Po žemėlapio keitimo trasa pasidarė sudėtingesnė ir ten prasidėjo didesnės klaidos: pravažiuodavau riekiamus įvažiavimus ir apsisukinėdavau ten, kur to daryti nereikėjo. Paskutiniai 3-4 punktai pasirodė labai sunkūs. Gal kiek pavargau, sumažėjo dėmesys, koncentracija ir pasipylė smulkios klaidos, kurios susidėjo ir finiše pralošiau gan nemažai laiko. Pamačiau, kad trasos galas, kad reikia „spausti“, o klaidos gal ir atsirado dėl to skubėjimo ir noro greičiau atvažiuoti į finišą. Užimta 9-a vieta Pasaulio čempionate iš tiesų yra aukšta ir esu ja patenkinta, nors savo pasirodymu ir nesu patenkinta. Kita vertus, tikrai nenusimenu, nes mano pagrindinės distancijos yra „miško“ ir turime 4 dienas parodyti kokie stiprūs esame“, – apie pasirodymą sprinte pasakojo Gabrielė Andrašiūnienė.

Karolina Mickevičiūtė-Juodišienė užėmė 28-ą vietą (+6:03), o Viktorija Michnovič praleido vieną kontrolinį punktą ir buvo diskvalifikuota.

Vyrų grupėje Jonas Maišelis 9,1 kilometro su 27 kontroliniais punktais trasoje sugaišo 23 min. 19 sek. ir 52 sek. nusileido čempionu tapusiam rusui Grigorijui Medvedevui. Vos 1 sekunde nuo čempiono atsiliko ir antrąją vietą iškovojo rusas Antonas Foliforovas. Trečiąją vietą iškovojo prancūzas Yoannas Courtois, atsilikęs 11 sek.

Šarūnas Dmukauskas finišavo 21-oje (+1:39), Regimantas Kavaliauskas – 36-oje (+3:17), Petras Andrašiūnas – 47-oje (+4:33), o Julius Juodišius – 55-oje vietoje (+6:10).

„Trasa Viborgo senamiestyje iš tiesų nenustebino. Kaip ir buvo galima tikėtis, trasa buvo sudėtinga. Labai daug įvažiavimų į kiemus, tvorų, gyvatvorių. Vienus kirsti galima, kitų ne ir visame tame „labirinte“ reikėjo ne tik greitai orientuotis, bet ir važiuoti. Startavau anksti, pradžia buvo pakankamai gera. Vėliau pagavau visai gerą ritmą, supratau kaip reikia šioj vietovėj orientuotis, bet, kaip dažnai būna, trasos pabaigoje padariau gal 30 sek. klaidą ir praradau tą užtikrintumą. Bendroje sumoje suskaičiavau apie minutę klaidų. Iš tiesų neturime daug patirties varžytis tokioje sudėtingoje miesto vietovėje. Nesame čia stiprūs ir dabar laukiame miško trasų. Didelių lūkesčių sprinto trasoje ir neturėjome, o rezultatai maždaug ir atitinka tai, ką tokioje trasoje galime parodyti“, – įspūdžiais dalinosi Šarūnas Dmukaukas.

Jaunimo merginų grupėje aukščiausią vietą tarp lietuvių užėmė Austėja Kalvaitytė, finišo liniją kirtusi 13-oje pozicijoje. Lietuvė nuo čempione tapusios prancūzės Lilou Pauly atsiliko 1 min. 56 sek. Eglė Rubaževičiūtė užėmė 28-ą (+4:16), o Justė Umbrasaitė – 31-ą vietą (+5:30).

Jaunimo vaikinų grupėje Ignas Ambrazas nuo aukso medalį iškovojusio dano Thomaso Steinthalio atsiliko 3 min. 4 sek. ir finišavo 17-as. Martynas Jurgaitis užėmė 23-ą (+4:05), o Ąžuolas Macijauskas – 31-ą vietą (+5:15).

Rezultatai

GPS

Rytoj numatyta poilsio diena, o čempionatas tęsis antradienį vidutinės trasos varžybomis.


Video reportažas: