Pasaulio jaunimo čempionatas: norvegas apgynė titulą, auksą pasidalino suomė ir rusė

Judita Traubaitė, JWOC2018, Vengrija

 

Pirmadienį ilgos trasos varžybomis Danijoje tęsėsi Pasaulio jaunimo čempionatas.

Vaikinų grupėje antrus metus iš eilės čempionu tapo norvegas Kasperas Fosseris, 10 kilometrų su 24 kontroliniais punktais trasą įveikęs per 1 val. 2 min. 19 sek. Sidabro medalį iškovojo norvegas Elias Jonssonas, atsilikęs 3 min. 9 sek., o bronzos – sprinto čempionu tapęs australas Astonas Key, nugalėtojui pralaimėjęs 5 min. 30 sek.

Rokas Barauskas trasoje užtruko 1 val. 22 min. 33 sek. (+20:14) ir užėmė 71-ą vietą. Pranas Germanavičius finišavo 74-oje (+20:42), Dovydas Kaušakys – 94-oje (+23:42), o Augusts Velde – 117-oje vietoje (+30:31).

Preliminariai pirmąją vietą pasidalino suomė Ida Haapala ir rusė Veronika Kalinina, trasą įveikusios per 53 min. 46 sek. Trečioji vieta atiteko britei Grace Molloy, kuri pralaimėjo 31 sekundę.

Merginų grupės rezultatai pakoreguoti po gauto rusės Veronikos Kalininos protesto ir dar gali būti apskųsti iki antradienio 12 val. (vietos laiku).

Judita Traubaitė užėmė 56-ą (+11:03), Ugnė Liegutė – 57-ą (+11:29), Miglė Sušinskaitė – 89-ą (+18:59), o Viktorija Drazdauskaitė – 94-ą vietą (+20:22).

„Vietovė fiziškai tikrai nelengva, bet daugelyje vietų į kalnus kilau takeliais, kurių čia itin daug ir kurie bent kiek palengvino bėgimą. Startavau beveik gale, tad vietomis pagelbėjo ir kitų dalyvių praminti takeliai. Trasa techniškai pasirodė nelengva, ilgesniuose prabėgimuose reikėjo pasirinkti gerus variantus. Daugybė takų, takelių ir palengvino orientavimąsi, bet tuo pačiu ir apsunkino prabėgimo pasirinkimus. Nesu patenkinta kaip įveikiau trasą: buvo ir gerų prabėgimų, bet buvo ir labai daug smulkių „pakreivaliojimų” bei keletas stambių klaidų antroje trasos pusėje. Bėgant į 13-ą punktą labai supainiojo parodomojo prabėgimo markiruotė, kuri pirmoje žemėlapio pusėje nebuvo pažymėta. Pagalvojau, kad kažkas aptverta, pasimečiau ir nebesupratau, ties kuria loma esu… Greičiau susigaudyti, matyt, sutrukdė ir atsiradęs nuovargis, ir šioks toks susinervinimas po prieš tai buvusių kelių ne itin gerų prabėgimų. Bent pirmoje dalyje gan lengvai bėgosi, kas tikrai džiugino“, po ilgos trasos finišo pasakojo Judita Traubaitė.

Preliminarūs rezultatai

GPS M20

GPS W20

Rytoj čempionate numatyta poilsio diena, po kurios vyks vidutinės trasos kvalifikacija.