Pasaulio jaunimo čempionato starte – šveicarės ir australo pergalės

Ugnė Liegutė, EYOC2019 sprintas

 

Šeštadienį sprinto varžybomis prasidėjo Pasaulio jaunimo orientavimosi sporto čempionatas.

Antro didžiausio Danijos miesto Aarhuso priemiestyje dėl sprinto apdovanojimų varžėsi 156 merginos ir 171 vaikinas.

Merginų grupėje nugalėjo šveicarė Eline Gemperle, 2,9 kilometro su 17 kontrolinių trasą įveikusi per 12 min. 18 sek. Sidabro medalį iškovojo švedė Tilda Ostberg, pralaimėjusi vos 3 sekundes, o bronzos apdovanojimas atiteko britei Grace Molloy, atsilikusiai 14 sekundžių.

Ugnė Liegutė trasoje užtruko 13 min. 35 sek. ir kartu su ruse Veronika Kalinina pasidalino 28-ą vietą.

„Vietovė pasirodė gan paini. Visą laiką reikėjo būti susikaupusiai ir sekti orientyrus. Sakyčiau, orientuotis tikrai buvo sudėtinga, bet padėjo atviresnės vietos, pavyzdžiui, automobilių aikštelės bei pastatai, kurie matėsi gan aiškiai. Trasą įveikiau gan gerai, taip kaip norėjau. Didelių klaidų pavyko išvengti, bet buvo keli praėjimai, kuriuos dabar bėgčiau kitaip. Labai smagu, kad šiandien pasisekė trasoje ir galiu didžiuotis užimta vieta. Manau, galėjau pasirodyti ir geriau, bet pritrūko greičio ir pasitikėjimo savo jėgomis. Rezultatu esu patenkinta ir lauksiu kitų rungčių“, – pirmos dienos įspūdžiais dalinosi Ugnė Liegutė.

Judita Traubaitė užėmė 53-ą (+1:45). Miglė Sušinskaitė – 90-ą (+2:49), o Viktorija Drazdauskaitė – 109-ą vietą (+3:23).

Vaikinų grupėje čempionu tapo australas Astonas Key, 3,3 kilometro su 23 kontroliniais punktais trasoje užtrukęs 12 min. 20 sek. Antrąją vietą iškovojo švedas Samuelis Pihlstromas, atsilikęs 13 sekundžių, o trečiąją – prancūzas Guilhemas Elias, pralaimėjęs 14 sekundžių.

Geriausiai iš lietuvių pasirodė Augusts Velde, kuris finišavo 89-oje vietoje (+2:04).

„Įdomi vietovė, įdomus orientavimasis tarp privačių gyvenamųjų namų, techniškai suplanuota trasa. Didelių klaidų pavyko išvengti. Padariau dvi po 6 sek. ir dėl kelio pasirinkimo ilgame praėjime 20 sek. Taip pat į paskutinį punktą veltui apibėgau kalniuką ir pralošiau dar apie10 sek. Kaip pirmajam mano JWOC, pasirodymą vertinu gerai“, – pasakojo Pasaulio jaunimo čempionate debiutavęs Augusts Velde.

Pranas Germanavičius liko 106-oje (+2:26), Dovydas Kaušakys – 110-oje (+2:38), o Rokas Barauskas buvo diskvalifikuotas.

Rezultatai

GPS W20

GPS M20

Rytoj Pasaulio jaunimo čempionate vyks ilgos trasos varžybos.